Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
"Els creients poden fer molt per l'acollida i la integració"
Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, explica la Trobada Mundial per la Pau Bolonya 2018
@rafasanahuja 10/10/2018

Líders de les principals religions del món es reuniran a partir del dia 14 de octubre per reflexionar sobre els valors de la unitat i la concòrdia enfocats cap a múltiples aspectes de la societat actual. Serà a la ciutat de Bolonya, a Itàlia, dins del marc de la Trobada Internacional per la Pau, que aquest any compleix la seva 32a  edició. La trobada, organitzada i impulsada per la Comunitat de Sant Egidi, farà coincidir el seu acte inaugural amb la cerimònia de canonització del papa Pau VI i l'arquebisbe Oscar Romero, i s'allargarà durant 2 dies.

Així ho ha explicat a Ràdio Estel Jaume Castro, responsable des de 1989 de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya. En declaracions a l'espai Temps de Diàleg, Castro ha explicat que "la trobada porta al seu cromosoma aquest esperit de concòrdia, on persones  no solament religiosos, sinó també intel•lectuals no creients es posen una al acostat de l'altra, a la recerca de camins de pau". També ha declarat que "aquest any estarà molt centrada en el difícil moment actual que viu Europa, on es tornen a aixecar molts murs, sobretot amb Àfrica i la presència de refugiats i immigrants". Castro ha explicat que “el lema principal de la trobada serà justament Ponts de Pau, i que el gran objectiu de les jornades i els xerrades tindrà a veure amb aquest esperit d’estendre ponts i vies que arribin a les persones que queden marginades per les societats”.

La primera d'aquestes trobades va ser promoguda pel Papa Joan Pau II el 27 d'octubre de 1986, i es va celebrar a la ciutat d’Assis. En aquella ocasió, responent a seva crida, van resar i dejunar junts 150 representants de les dotze principals religions del món. Un alè de l'Esperit Sant per aconseguir harmonia i pau al món inspirat en el Germà Francesc. Una proposta per recórrer camins de trobada, de diàleg i amistat, primerament amb cristians de diverses denominacions i després amb tots els creients en Déu. Des d'aquell dia la iniciativa és coneguda com L'esperit d'Assis.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET