Ràdio Estel
Portada d'un Dossier de la Fundació Bofill
RÀDIO ESTEL Foto: Fundació Bofill
"Es va questionar que els docents generessin un debat constructiu"
Mònica Nadal (Fundació Bofill) ha presentat l'estudi que anima als docents a debatir a l'escola sobre conflictes polítics
@BorjaDeMaria 15/10/2018

Aquest setmana A Primera Hora ha començat parlant de l’estudi de la Fundació Bofill que constata que 7 de cada 10 families i docents creuen que l’escola ha d’abordar conflictes politics. Mònica Nadal, directora de recerca de la Fundació, ha afirmat: “L'escola, lluny d'evitar els temes que generen disputa, és un bon lloc on s'han d'abordar”, i ha recordat com ha afectat el cas dels mestres de El Palau en el debat a les aules: “Es va crear un clima d'acusacions, amb denúncia, amb noms i cognoms, que els docents van tenir por de ser assenyalats i que es questionés la seva voluntat de generar un debat constructiu”.

“Dos sants d’una fidelitat absoluta a l'esperit de l'Evangeli”
Sobre les canonitzacions de Monsenyor Óscar Romero i Pau VI, entre d’altres, que van tenir lloc a la Ciutat del Vaticà aquest diumenge, hem parlat aquest dilluns amb Monsenyor Jaume González-Agàpito, rector del Santuari de Santa Maria de Montserrat de Pedralbes.

Sobre Pau VI, al que va conèixer personalment ha destacat que era “tremendament exquisit de tracte, tremendament simpàtic, apassionat de la música” i que “continua el Concili Vaticà II en una època no gens fàcil”.

Sobre l'arquebisbe d’El Salvador, Jaume González-Agàpito ha apuntat: “Significa reconèixer una actitud atenta i ferma a El Salvador”. 

A tres quarts de nou ens ha visitat el jurista Eulogi Broto per comentar l’actualitat en clau jurídica. I a les nou, com cada dilluns, hem escoltat el nostre consell de savis, el Think Tank de Ràdio Estel. 

Pots escoltar A Primera Hora

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET