Ràdio Estel
SOLIDARITAT 
Justícia i Pau Europa reclama el reconeixement de l’aigua com a dret humà
Al món, cada dia moren 10.000 persones a causa de la manca d’accés a l’aigua potable
Redacció 16/10/2018

El 28 de setembre passat, es va celebrar a Barcelona el Seminari Internacional anual de la Conferència Europea de comissions de Justícia i Pau (Justícia i Pau Europa), que va reunir més de seixanta delegats representants d’arreu del món per tractar la problemàtica de l’escassetat d’aigua potable en algunes zones del planeta.

Ja en la cerimònia d’obertura, el Dr. Jaume Saura, professor de dret internacional a la UB, va qualificar el dret a l’aigua com un dret humà emergent, a la vegada que va recordar els sis elements essencials que ha de tenir: disponibilitat, seguretat, acceptació, accessibilitat, assequibilitat, i no-discriminació. Com va recordar posteriorment el Dr. Pedro Arrojo, membre del Parlament espanyol i ambientalista, la falta d’aquests elements és la que fa que a l’actualitat 10.000 persones morin cada dia a causa de la manca d’accés segur a l’aigua potable.

Per revertir la situació, els diversos ponents que van participar en la jornada van fer una crida a canviar el paradigma en relació amb l’aigua, perquè passi de la dominació a la sostenibilitat, i de la gestió de l’aigua com a recurs a la seva administració com a part de l’ecosistema. Aquest canvi, com va explicar el Dr. Pedro Arrojo, “passa per no privatitzar l’aigua, sinó tot al contrari, per tractar-la com un bé comú que s’ha de gestionar de forma sostenible”.

Després de les conferències, que van comptar també amb la participació de l’actual president de la Comissió Europea contra el racisme i la intolerància, el professor Jean-Paul Lhners, els ponents es van reunir en petits grups de treball per debatre les experiències nacionals sobre el dret a l’aigua, els deures que se’n deriven i altres dimensions sociològiques de l’aigua.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET