Ràdio Estel
Juan Antonio Menéndez, bisbe d’Astorga, responsable de la nova Comissió antipederastia
RÀDIO ESTEL Foto: Diócesis
"Es té més en compte el presumpte abusador que la víctima"
Jesús Bastante (Religión Digital) valora el nomenament del bisbe d'Astorga en la nova Comissió Antipederastia de l'Episcopat espanyol
@BorjaDeMaria 17/10/2018

La Conferència Episcopal Espanyola ha creat una comissió antipederastia que pretén acabar amb els abusos dins l’Esglèsia. Està pensada per a ajudar al cardenal Ricardo Blázquez de cara a una reunió amb el Papa al febrer que congregarà als presidents de tots els episcopats del món per abordar els casos d'abusos. El responsable d’aquesta nova Comissió és el bisbe d’Astorga, Juan Antonio Menéndez.

El periodista Jesús Bastante, redactor en cap de Religión Digital, ha explicat a A Primera Hora els ets i uts de la notícia.

“En la CEE es vol implementar un protocol del 2010 que no està actualitzat, que era privat (no públic) i que el 2015 el vam publicar els mitjans de comunicació”, ha recordat Bastante.

El periodista de Religión Digital ha descrit el bisbe d’Astorga, Juan Antonio Menéndez: “És una boníssima persona, responsable de migracions a la CEE, i va implementar un pla d'abusos bastant interessant. A La Bañeza i Puebla de Sanabria, les víctimes l'han acusat d'encobrir, de protegir algún dels abusadors”, ha assenyalat Jesús Bastante.

Per a l’especialista en informació religiosa: “El gran problema és que l'actuació fins ara era: encobrir, fer-ho en privat i sempre tenint més en compte el presumpte abusador que a les víctimes” i ha afegit que a la Comissió, formada per 11 persones, hauria d’haver víctimes de pederastia. 

També aquest dimecres, de 8 a 9 del matí...
A Primera Hora ha abordat una de les noticies científiques més importants de la setmana i dels últims anys en la lluita contra el VIH, i és que un nou tractament eliminaria cèl·lules infectades amb el VIH fins ara indetectables. Ho ha explicat la co-primera autora de l’estud, la Dra. María Salgado. I hem parlat de la 27a Mostra de Jazz a Sant Boi de Llobregat.


Foto: Diócesis de Astorga

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET