Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
Digitalització d’una part dels incunables de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona
Es tracta de peces del segle XV, que formaran part d’una nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya
Redacció 19/10/2018

La digitalització d’una part dels incunables que custodia la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona (BPEB) ja és una realitat. Així ho ha anunciat la mateixa BPEB en un comunicat, on explica que 20 dels 95 incunables que conserva la Biblioteca estan ja disponibles  a la Memòria Digital de Catalunya.

El període cronològic que abracen aquests incunables va del 1472 al 1502, i van ser impresos a diferents ciutats europees com Basilea, Venècia, Bolonya, o Barcelona, entre d’altres. D’entre les peces més destacades s’hi poden trobar una Naturalis Historia de Plini el Vell, impresa a Venècia el 1472, o dues obres de sant Agustí, bisbe d’Hipona: unes Meditationes impreses també a Venècia el 1484; i un exemplar de De Civitate Dei, imprès a Basilea el 1489.

Com ha explicat la BPEB, la digitalització s’ha pogut fer gràcies a una subvenció del Ministeri de Cultura del govern espanyol, que ha permès que la Biblioteca reafirmi el seu compromís amb la Memòria Digital de Catalunya i que ara tothom que ho vulgui pugui accedir a aquestes peces fins ara inèdites.

La resta de la informació relacionada amb aquests incunables es pot consultar a la pàgina web de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona: bibliotecaepiscopalbcn.org.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET