Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Arriben a Andorra les dues primeres famílies de refugiats sirians provinents dels Corredors Humanitaris
La Comunitat de Sant’Egidio, gràcies a un protocol firmat amb el Principat, ha aconseguit obrir un nou corredor humanitari que permetrà l’arribada de 20 refugiats en dos anys
Redacció 26/10/2018

El passat dijous 25 d’octubre van arribar al Principat d’Andorra les dues primeres famílies de refugiats sirians provinents del Líban, que s’han pogut beneficiar de la recent obertura dels Corredors Humanitaris en aquesta nació.

La seva arribada ha estat possible gràcies a la gestió de la Comunitat de Sant’Egidio, que va aconseguir firmar un protocol amb el Principat per crear un nou corredor humanitari. L’entitat, des del febrer de 2016, va iniciar un projecte juntament amb les Esglésies protestants italianes per fer els primers corredors humanitaris a Itàlia, i a partir d’aquell moment diversos països han seguit el seu camí, com és el cas d’Andorra, que se suma a la llista on ja hi havia Bèlgica, França, i San Marino.

Els dos nuclis familiars, formats per 4 adults i 3 menors, van arribar en un vol directe des de Beirut a Barcelona, i després van viatjar en autocar fins a Andorra: «Anem a un país en pau. A Andora, el país que ens ha volgut acollir, i on s’obre un futur millor per a nosaltres, li diem gràcies amb tot el nostre cor», van expressar les dues famílies a la seva arribada.

Com ha explicat la Comunitat de Sant’Egidio en un comunicat, «l’acollida i la seva integració seran possibles gràcies a la tutela del govern d’Andorra i la generositat de parròquies i associacions, que han ofert el seu compromís gratuït i voluntari». Durant els propers dos anys, està previst que arribin un total de 20 refugiats més, un nombre petit però significatiu per al Principat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET