Ràdio Estel
Carles Armengol, aquest dilluns en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel, on també ha participat Joan Pérez Francesch
PROGRAMES 
"Ningú no ha vist Oriol Junqueras amb una pistola a la mà"
Carles Armanegol, en conversa amb Joan Lluís Pérez Francesch, diu que "la qualificació dels possibles delictes és desproporcionada"
@IgnasiMiranda 05/11/2018

Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Carles Armengol, president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i pedagog, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la petició de penes de la Fiscalia dins la causa del procés independentista: 25 anys per a Oriol Junqueras i 16 per als exconsellers empresonats, tots per rebel·lió i també acusats de malversació, mentre l’Advocacia de l’Estat demana penes més baixes, 12 per a Junqueras i 11 per als exconsellers, en aquest cas per sedició, malversació i desobediència greu. Armengol ha destacat que "la qualificació dels possibles delictes, segons una gran majoria d'especialistes en dret, ja és desproporcionada a la vista de tothom". En aquesta línia, ha afegit que "la sentència que va complir Tejero va ser 13 anys", i que "ningú no ha vist Oriol Junqueras amb una pistola a la mà ni els Jordis amb una metralleta disparant ni al Congrés dels Diputats, ni al Parlament de Catalunya ni enlloc".

En un altre moment, Carles Armengol ha pronosticat que "el tema no quedarà tancat en una sentència, sinó que durarà políticament i judicialment". Per la seva banda, Pérez Francesch ha lamentat que "aquest procés judicial té coses peculiars, com és el fet que s'intenti jutjar una rebel·lió sense el cap, que seria Carles Puigdemont". També ha criticat "l'ús excessiu de la presó provisional", i ha assegurat que aquest i altres fets "posen en qüestió el mateix Estat de dret". Aquest pronunciament de les acusacions se suma a la petició feta per la Fiscalia per a Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell: 17 anys de presó i d’inhabilitació absoluta per rebel·lió.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de novembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET