Ràdio Estel
Javier Pérez Royo
RÀDIO ESTEL Foto: Universidad Pablo de Olavide
"Espanya posa per davant el principi monàrquic al democràtic"
Javier Pérez Royo, expert en dret constitucional, ha analitzat la situació política
@BorjaDeMaria 05/11/2018

S’està presentant a Barcelona el nou llibre del politòleg Antón Losada i l’especialista en dret constitucional Javier Pérez Royo: Constitución, la reforma inevitable. Pérez Royo ha destacat a A Primera Hora: "La monarquia precedeix a la democràcia i la seva legitimació és anterior a la democràcia. El discurs del Rei del 3 d'octubre és un cas claríssim, de posada per davant el principi monàrquic sobre el democràtic. És una barbaritat en una monarquia parlamentària". 

Sobre una possible reforma de la Constitució, Pérez Royo ha subratllat: "Quan no es fa ús de la reforma, les constitucions acaben saltant pels aires i s'acaben fent processos constituents sense seguretat jurídica. No hem fet mai reformes de la Constitució, sinó Constitucions noves". Els partits polítics actuals no són proclius, ha afirmat el professor: “Reforma de la Constitució que es proposa, reforma que neix morta”. 

També s’ha pronunciat sobre la història de Catalunya: “Els millors 30 anys de la història d’Espanya són en bona mesura perquè Catalunya s’ha trobat relativament còmode a l’Estat espanyol. Però això es trenca amb la sentència de l’Estatut”. Javier Pérez Royo també ha parlat de l’acusació de la fiscalia: “Els fets no són constitutius de delicte de rebel·lió. Em sembla que està sent un disbarat constitucional”.

Aquest dilluns A Primera Hora ha començat parlant de les protestes a Altsasu durant l’acte protagonitzat per Espanya Ciudadana, amb el periodista Eugenio Narbaiza: “Es van produir incidents protagonitzats per membres de pro-etarres o esquerra abertzale, unes 1000 persones no nadiues, de Guipúzcoa”. El jurista i professor de l’ISCREB, Eulogi Broto, ha analitzat les notícies a la secció setmanal Vist per Sentència, i a partir de les 9 reunim els dilluns el nostre consell de sabis, el Think Tank.


Foto: Universidad Pablo de Olavide

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET