Ràdio Estel
ACTIVITATS Foto: Fundació Pere Tarrés
La Fundació Pere Tarrés celebra els 125 anys de les primeres colònies a Catalunya
La commemoració d’aquesta fita coincideix amb els 60 anys de la creació de l’entitat, que va començar dins el marc de Càritas diocesana de Barcelona
Macià Grau 05/11/2018

L’any 1893, en un clar afany de renovació pedagògica, la Societat d’Amics del País va organitzar la primera tanda de colònies a Catalunya, que significaria l’inici d’una llarga trajectòria en l’educació en el lleure al nostre país. Avui, 125 anys després, les cases de colònies i els casals són els principals referents de l’educació en el lleure de milers d’infants i joves.

Per celebrar aquesta efemèride, la Fundació Pere Tarrés, que enguany celebra els 60 anys de la seva creació,  organitza un acte de commemoració el 5 de novembre a les 18.30 al Palau de la Generalitat, en el que participaran el president Quim Torra i el conseller del Departament de Treball Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani Lesfar. Com ha explicat la mateixa fundació en un comunicat, aquest esdeveniment servirà per homenatjar les persones que han liderat les federacions, les escoles i les cases de colònies, i per remarcar la figura dels monitors, “els veritables artífexs de l’educació en el lleure de milers d’infants i joves”.

A part de l’acte de commemoració, la Fundació Pere Tarrés també ha elaborat un dossier en el qual repassa la llarga trajectòria de les colònies al nostre país durant aquests 125 anys, des dels inicis fins a l’època actual, passant per èpoques difícils com la dictadura franquista. En aquest document es poden observar imatges històriques de les primeres colònies, i s’explica el paper clau que va tenir l’Església en la seva preservació.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET