Ràdio Estel
Toni Florido, Jordi Cerdà i Lluís Sols, aquest dimecres en 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
Lluís Sols: "Als EUA, s'està acceptant un home que menteix"
El col·laborador de Cristianisme i Justícia, en conversa amb Jordi Cerdà i Toni Florido, denuncia que "Trump desqualifica les minories"
@IgnasiMiranda 07/11/2018

Jordi Cerdà, secretari d'Organització del Cercle Carlemany, Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, i Toni Florido, president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i membre del grup Catalans Lliures, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la nova situació política als Estats Units, després d’unes eleccions legislatives (celebrades aquest dimarts) que marquen un abans i un després en el primer mandat de Donald Trump, amb la victòria demòcrata a la Cambra de Representants, que passa a estar controlada pels adversaris naturals del president, tot i que els republicans conserven el control del Senat. Sols ha destacat que "ha estat una victòria demòcrata més petita del que s'esperava, i no ha estat el càstig a Trump que es podria esperar". En aquesta línia, ha admès que "s'imposa una certa acceptació i normalització d'un home que menteix constantment i que ha desqualificat les minories amb un to clarament racista". Finalment ha assegurat que "una societat que no rebutja un personatge com Donald Trump s'ha deteriorat molt democràticament".

Per la seva banda, Jordi Cerdà ha dit que "el codi de llenguatge de Trump no correspon al que estem acostumats a viure a Europa des de la Segona Guerra Mundial, que és un sistema demoliberal". D'altra banda, ha comentat que "molta gent queda sobtada quan veu que la classe obrera vota forces de dretes, però no podem dir que són idiotes". Florido ha dit que "des d'Europa caricaturitzem els polítics i el sistema dels Estats Units, cosa que és un error, com si ens creguéssim superiors". Sobre les eleccions d'aquest dimarts, "no es pot parlar de derrota de Trump, sinó d'empat, perquè ha perdut a la Cambra de Representants, però ha guanyat al Senat i també en les eleccions a governadors, que són molt importants també".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 7 de novembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET