Ràdio Estel
Ignasi Farreres i Arcadi Oliveres, aquest divendres en 'El Mirador' a Ràdio Estel, on també ha participat Raquel Parici
PROGRAMES 
"Els poders fàctics que manen aquí són les entitats financeres"
Arcadi Oliveres, en un col·loqui amb Ignasi Farreres i Raquel Parici, defensa que "s'apliquin almenys 4 anys d'efecte retroactiu"
@IgnasiMiranda 09/11/2018

Arcadi Oliveres, economista i activista social, Ignasi Farreres, exconseller i president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), i Raquel Parici, experta en finances i col·laboradora del Bisbat de Vic, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, els vaivens en el pagament de l’impost sobre les hipoteques. Farreres ha dit que "la solució de fer pagar l'impost a la banca és justa". Igualment ha valorat positivament "que es constitueixi una comissió de protecció dels clients, que haurà de ser seriosa, com altres organismes que vetllen perquè no hi hagi pràctiques inadequades". Per la seva banda, Oliveres ha lamentat que "tot aquest cas demostra que, a l'Estat espanyol, els poders fàctics que manen són les entitats financeres, a les quals se sotmet fins i tot el Poder Judicial". En aquesta línia, ha dit que "el govern espanyol fa bé d'imposar-se per la via executiva", i ha defensat que "s'apliquin almenys els quatre anys d'efecte retroactiu que es marquen en les revisions dels impostos"

Raquel Parici ha expressat els seus dubtes sobre el fet "que sigui realment el client el qui s'estalviï aquest cost, el de l'impost". També ha assegurat que "s'ha fet una bola molt grossa d'un tema sobre el qual no hi havia una demanda social important, ni una reivindicació destacada". Finalment, destaquem que tant Ignasi Farreres com sobretot Arcadi Oliveres han qüestionat el sistema judicial actual a Espanya, que massa sovint compromet la separació de poders.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 9 de novembre.

Finalment la banca pagarà aquest tribut després que el govern espanyol anunciés dimecres i aprovés aquest mateix dijous, en Consell de Ministres, un canvi legal per fer-ho possible: El Tribunal Suprem havia culminat la seva marxa enrere en decidir que fos el client qui assumís el cost i no pas la banca, com havia determinat uns dies abans. Estem davant un enrenou sense precedents que s’ha hagut d’aclarir canviant la norma des del poder executiu.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET