Ràdio Estel
Lluis Duch va morir aquest dissabte, als 82 anys
RÀDIO ESTEL Foto: La 2
Ignasi Moreta: "Tinc la sensació que ho havia llegit tot"
L'editor de Fragmenta ha resumit la vida del monjo de Montserrat, Lluis Duch
@BorjaDeMaria 12/11/2018

Filòsof, antropòleg, assagista, Creu de Sant Jordi 2011 i monjo de Montserrat, Lluis Duch, va morir aquest dissabte, als 82 anys. Hem parlat d’un dels grans savis de país amb Ignasi Moreta, editor de Fragmenta i comissari de l'Any Raimon Panikkar: 

“Tenia la sensació que ho havia llegit tot. Tenia una cultura humanística molt àmplia (...) En els seus textos es respira absoluta llibertat. No aspirava cap càrrec al monestir o als mitjans de comunicació”. 

Fragmenta ha publicat de Lluis Duch Enparaular el món, L'exili de Déu, Religió i comunicació, Religió i política, i ara hi ha una obra pòstuma, una mena d'autobiografia, prevista per gener, Sortida del laberint: “Em sap greu que aquesta defunció prematura no li hagi permès veure la seva autobiografia. Era molt conscient que una obra sempre sorgeix d’una vida”, ha remarcat Ignasi Moreta.

Derogació de la llei Wert
“Des del punt de vista pràctic ens tornem a trobar amb una modificació de la norma bàsica. Per part del Ministeri sembla que es rebutja qualsevol pacte educatiu. Serà la vuitena Llei Educativa de la democràcia: sembla que cada Govern vol elaborar una nova, l'educació és un aspecte fonamental i té interès en legislar-lo. Es necessitaria una norma que prescindís del diàleg polític i fos independent del govern en qüestió que estigues manant". És el que ha dit Miquel Mateo, portaveu de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, al programa A Primera Hora.

Dilluns i per tant també ens visita el jurista i professor de l’ISCREB Eulogi Broto per comentar l’actualitat en clau jurídica, i obrim setmana, a les 9am, amb el nostre Consell de savis, el Think Tank.


Pots escoltar A Primera Hora

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET