Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Uns 300 preveres i diaques catalans demanen diàleg, respecte i justícia a l’Església espanyola amb motiu del procés
“Hi ha persones empresonades i processades per perseguir el que molts de nosaltres considerem just i d’acord al Dret”
Macià Grau 16/11/2018

Amb motiu del judici penal que s’iniciarà els propers mesos contra molts líders polítics i socials catalans, gairebé 300 preveres i diaques de Catalunya han pres la decisió d’escriure una carta conjunta adreçada als sacerdots i bisbes d’Espanya per demanar diàleg, respecte i justícia.

En aquesta carta, els ordenats demanen als seus germans acompanyament en la recerca de la seva posició, alhora que els recorden que durant la guerra civil l’Església va cometre un error històric: “L’Església espanyola es va inclinar per una opció determinada. Passada la terrible guerra i la postguerra, ha hagut de reconèixer que aquella decisió va ser un error històric. Reconèixer això davant dels enormes patiments que la guerra va ocasionar no pot quedar en un simple sentiment, exigeix aprendre de la història i mesurar les nostres accions per ser fidels a l’esperit evangèlic d’amor i de respecte mutu”.

Per trobar una solució al procés que s’està vivint a Catalunya, els preveres i diaques catalans demanen que prevalgui el diàleg per damunt de tot, i reclamen “actituds serenes, no agressives, i disposades a escoltar l’altra part i a valorar les seves posicions”.

D’altra banda, la carta també fa esment a la situació d’empresonament polític que estan vivint alguns polítics catalans, una circumstància que com manifesta, té una gravetat especial: “Hi ha persones empresonades i processades per perseguir el que molts de nosaltres considerem just i d’acord al Dret”. Finalment, els ordenats fan una crida a la veritable justícia, i demanen que no s’anteposi cap ideologia ni llei humana al respecte recíproc: “No fem res per rivalitat ni per arrogància i no mirem cadascú per nosaltres, sinó procurem sobretot pels altres” (cf. Fl 2,3-4).

 

Actualment  la llista dels signants de la carta és de 276 persones, entre preveres i diaques, tot i que continuen arribant adhesions i el nombre creixerà. Els bisbes de Catalunya ja estan al corrent de la iniciativa, i està previst que el missatge arribi personalment a cada bisbe de la Conferència Episcopal Espanyola, al que se li demanarà que faci arribar el document als preveres i als diaques de les seves diòcesis.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET