Ràdio Estel
Salvador Aragonés, Marta García i Jorge Martínez, aquest dijous en 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
"En 38 països, hi ha violacions greus de la llibertat religiosa"
Marta García (Ajuda Església Necessitada), en conversa amb Salvador Aragonés i Jorge Martínez, diu que l'informe dona "una visió general"
@IgnasiMiranda 22/11/2018

Marta García, representant d’Ajuda a l’Església Necessitada a Barcelona i membre del Comitè de Redacció de l'Informe sobre Llibertat Religiosa al Món, Salvador Aragonès, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Jorge Martínez, professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació dels creients i la situació de persecució, discriminació o intolerància que pateixen sovint. Segons l'informe bianual elaborat per Ajuda a l'Església Necessitada i presentat aquests dies en diverses ciutats (a Barcelona aquest divendres), el 61 per cent de la població mundial viu en països on no es respecta la llibertat religiosa, bàsicament en 38 països on es cometen violacions importants d'aquest dret humà bàsic. Marta García ha explicat que "l'informe no fa només la fotografia de cada país, sinó que ofereix una visió general". Sobre la preocupant dada, la representant d'AEN ha recordat que "són milions de perseguits que viuen en pocs països, 38, que representen un 20 per cent de les nacions però que presenten violacions greus d'aquest dret". Igualment ha comentat que "hi ha quatre graus de manca de llibertat: la intolerància, la discriminació, la persecució amb violència i finalment el genocidi"

Per la seva banda, Salvador Aragonés ha dit que "la situació de persecució religiosa empitjora globalment, segons aquest informe, amb alguna excepció, com ara Síria i l'Iraq". En aquesta línia, ha afegit que "si no es respecta la llibertat religiosa, es violen tots els altres àmbits". Jorge Martínez ha posat l'exemple del bisbe "Juan José Aguirre, bisbe de Bangassou, a la República Centreafricana, que precisament és un referent de la importància de les creences en el valor de la llibertat".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 22 de novembre.

L'anàlisi que ofereix l'Informe sobre Llibertat Religiosa, amb informació completa i actualitzada sobre el compliment d’un dret humà bàsic reconegut en l’article 18 de la Declaració Universal, es presentava aquest dijous a Madrid i divendres a Barcelona, a les 19.00 a la Basílica de la Sagrada Família. A més, s’encendrà el gran temple d’Antoni Gaudí de 20.00 a 24.00h. Els països amb més persecució per creences religioses ´són, entre d'altres, la Xina, l’Índia, Corea del Nord, Birmània, Vietnam i Kirguizistan. Quina és la situació actual? Coincidint ara amb el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, com es pot abordar el problema a nivell internacional?

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET