Ràdio Estel
Lluís Serra, Jordi Llisterri i Xavier Puigdollers, aquest divendres en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
"L'Episcopat s'ha hagut de posar les piles amb els abusos"
El marista Lluís Serra, en conversa amb Xavier Puigdollers i Jordi Llisterri, destaca el fet que el Papa convoqui bisbes de tot el món
@IgnasiMiranda 23/11/2018

Lluís Serra Llansana, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya i professor de la Facultat de Teologia, Jordi Llisterri, periodista i director de Catalunya Religió, i Xavier Puigdollers, responsable de l'Àrea dels Drets dels Discapacitats al Col·legi d'Advocats de Barcelona, han analitzat aquest divendres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', la qüestió dels abusos i altres delictes contra menors, un problema que l’Església vol afrontar amb claredat i eficàcia també a Espanya, amb la creació d’una comissió de treball sobre l’actuació davant aquests crims. Tot s'ha vist des del context de la Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola, celebrada aquesta setmana, amb l’elecció de Luis Argüello, bisbe auxiliar de Valladolid, com a nou secretari general i portaveu. Serra ha situat el problema dels abusos "en el context mundial, perquè la Conferència Episcopal Espanyola està lligada al Vaticà". En aquesta línia, ha destacat "el fet que hagin estat convocats tots els presidents dels Episcopats del món, a diferència del Col·legi de Cardenals, perquè són elegits, a més, pels bisbes de cada país i no directament pel Papa, cosa que és una gran novetat". El també marista ha recordat que "l'Episcopat espanyol s'ha hagut de posar les piles amb els abusos, i això és bo"

Per la seva banda, Jordi Llisterri ha dit que "la paradoxa és que l'Església a nivell institucional, a Catalunya i Espanya, ha actuat tard i malament durant molts anys, però el que ha canviat els últims anys no s'ha explicat molt bé". Igualment el periodista ha destacat "a tot arreu hi ha un fet estadístic, però avui tenim una realitat que no hem sabut explicar prou bé, especialment en l'àmbit educatiu, on les escoles catalanes són molt segures i han seguit els protocols i les normatives davant casos d'abusos". Finalment ha conclòs que "el problema dels abusos no es troba només en l'Església, sinó en tota la societat". I Xavier Puigdollers ha recordat que "on més abusos es produeixen és en l'àmbit familiar, tot i que és important que es parli, i aquí cal convèncer els pares i els àmbits familiars sobre el que cal fer".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 23 de novembre

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET