Ràdio Estel
La dirigent socialista Mònica Lafuente i l'economista Ivan González, aquest dilluns en 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
"La pujada de la ultradreta s'estendrà al conjunt d'Espanya"
La dirigent del PSC Mònica Lafuente, en un col·loqui amb l'economista Ivan González, diu que Vox "se surt dels paràmetres democràtics"
@IgnasiMiranda 04/12/2018

Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, i Ivan González, economista i màster en Economia Social, han analitzat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', els resultats de les eleccions a Andalusia, quesituen el PSOE, després de la seva curta victòria amb 33 escons, en una situació molt difícil per seguir governant. Lafuente ha destacat que "Vox ha aconseguit 12 diputats, amb vots tan legítims com la resta, però la irrupció d'un partit com aquest, que va contra les dones i és homòfob, se surt dels paràmetres més democràtics, perquè ha dit moltes salvatjades". En aquesta linia, ha fet una crida general "a la reflexió, sobretot a l'esquerra, perquè alguna cosa està passant a Europa i cal analitzar-la en profunditat, i també cal valorar l'abstenció com les causes del càstig a un partit que portava molts anys governant a Andalusia". La dirigent socialista ha pronosticat que "la pujada de la ultradreta s'estendrà al conjunt d'Espanya, també a Catalunya, on molta gent de la dreta rància es passarà a Vox".

Per la seva banda, Ivan González ha destacat que "han estat unes eleccions en què el Parlament serà de difícil governabilitat". Ha comentat igualment que "la pujada de Vox no té la seva causa exclusivament en la davallada del PP, sinó en un cert cansament o desgast". En un altre moment, l'economista ha assegurat que "tenim un problema amb la política en general, perquè hi ha una manera de fer política els últims anys que ha canviat molt, en relació amb uns anys enrere, com es veu en el fet que molts punts de partits com ara Ciutadans és la mirada crítica amb Catalunya". Finalment, González ha fet seva la preocupació general "tenint en compte que hi haurà el 2019 eleccions municipals, europees, en algunes comunitats autònomes i potser també generals". I ha conclòs que "els partits han de pensar a fons per què no arriben a la ciutadania".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 3 de desembre.

En qualsevol cas, les eleccions andaluses obren un panorama incert. Els socialistes de Susana Díaz no sumen amb Podem. Juan Manuel Moreno (PP) amb 26 escons, Juan Marín (Ciutadans) amb 21 i Teresa Rodríguez (Podem) amb 17 han completat una cursa electoral que deixa el panorama molt obert i en mans de Vox, que ha donat la sorpresa amb 12 diputats. Pedro Sánchez es juga una part important de la seva credibilitat com a president del govern espanyol, mentre que Pablo Casado i Albert Rivera es disputen ser alternativa. Com queden ara els lideratges?

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET