Ràdio Estel
EDITORIAL 
La flama encesa de Taizé
Redacció 25/12/2018

El germà Alois Löser (Nördlingen, Alemanya, 1954) és el segon i actual prior de la comunitat ecumènica de Taizé (França). Segueix amb empenta les petjades lluminoses del seu predecessor, el germà Roger Schutz, fundador de la comunitat, que morí tràgicament el 2005.

En aquest número de Catalunya Cristiana, publiquem en exclusiva l’entrevista que Cristina Miranda i Rosa María Jané han tingut el privilegi de fer-li arran de la XLI Trobada Europea de Joves que s’està celebrant a Madrid del 28 de desembre a l’1 de gener, responent a la invitació del cardenal Carlos Osoro. Dos dies després, el dijous dia 3 de gener, a les vuit del vespre, a Barcelona, a la basílica de Santa Maria del Mar, hi haurà una pregària comunitària oberta a tothom, a l’estil Taizé, a la qual, per cert, participen també persones que no són practicants habituals, fins i tot alguns polítics.

Aquestes trobades internacionals s’inscriuen dins l’anomenat «Pelegrinatge de Confiança a la Terra». Segons el germà Alois, «cal confiança per viatjar fins a una ciutat on no hi coneixen ningú, sense saber on s’allotjaran, de vegades després d’haver fet una seixantena d’hores d’autobús».

El prior de Taizé ha fet als milers de joves que participen a la trobada cinc propostes sota el títol: No oblidem l’hospitalitat. Estan basades en la fe que convida els creients a descobrir en Déu una font d’hospitalitat i que és, a més, una acció veritablement ecumènica. Segons el germà Alois, «l’Evangeli és un tresor que volem compartir amb els altres, com Crist hi va convidar els seus deixebles». Però matisa, encertadament: «De ben segur que aquest anunci s’ha de viure dins un respecte absolut per la llibertat de consciència.»

Aquests dies, segons el germà Alois s’està produint a Madrid —ciutat acollidora— un signe molt fort: «El fet que milers de persones n’acullin d’altres que no coneixen, la llengua de les quals de vegades no entenen i en una època en què sovint es té por dels estrangers.»

Una bona manera de començar l’any 2019 amb una actitud de confiança, de diàleg ecumènic, de pau, d’interiorització i de pregària. Bon any nou!

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET