Ràdio Estel
El crim de Laura Luelmo ha colpit de nou la societat espanyola
PROGRAMES 
"Bernardo Montoya no ha tingut un tractament adequat a la presó"
El criminòleg Daniel Limones rebutja "legislar en calent" davant el cas de l'autor material de l'assassinat de Laura Luelmo
 20/12/2018

La violència masclista és un problema social molt important en la nostra societat. En el programa "A Primera Hora", aquest dijous, no s'ha volgut passar per alt l'assassinat de Laura Luelmo, professora de 26 anys, l'autòpsia de la qual ha revelat que va morir d'un cop molt fort al cap després de ser segrestada durant dos dies. L'autor material dels fets, Bernardo Montoya, va confessar dimecres a la Guàrdia Civil que havia estat ell el responsable de la mort de la jove a El Campillo (Huelva). No és el primer cop que passa un fet delictiu d'aquestes característiques a l'estat espanyol, i per aprofundir en el cas, hem parlat amb en Daniel Limones, president del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya, que ha assegurat que "l'autor del crim no ha tingut el tractament adequat a la presó durant els anys que ha estat empresonat". 

Sobre el debat que s'obre cada vegada que hi ha un crim d'aquest tipus, Limones ha destacat que "Espanya, és un dels països amb la taxa més baixa de delictes greus, i que en cap cas la presó permanent revisable és una solució, ja que es tracta d'una cadena perpetua, i no soluciona els casos d'homicidis". El criminòleg ha volgut deixar clar que "legislar en calent tampoc és una solució per aquesta mena de delictes", i ha explicat que "les funcions d'un especialista en crims són fer un seguiment a les persones, que han comès infraccions greus a les presons, i que a Espanya a hores d'ara no hi ha criminòlegs que treballin dintre dels centres penitenciaris per seguir de prop a aquestes persones".

Els especialistes en crims són una peça indispensable per assessorar Institucions Penitenciàries sobre quins són els tractaments més recomanables que han de seguir els individus que compleixen condemna per assassinat, violació, o agressió sexual. És per això que seria molt positiu que les garjoles espanyoles tinguessin un professional en casos greus a tots els seus centres.

Escolteu el programa d'avui AQUÍ 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET