Ràdio Estel
Els presos han deixat la vaga de fam aquest dijous
PROGRAMES 
"És una bona notícia que hagin deixat de fer la vaga de fam"
Finalment la vaga de fam ha arribat al seu fi. Joaquim Forn,Jordi Turull, Jordi Sánchez i Josep Rull hi han decidit finalitzar una vaga de fam, ja que el Tribunal Constitucional ha començat a desencallar els recursos d'empara presentats a l'alt tribunal
 21/12/2018

"És una bona notícia que els presos hagin decidit acabar amb la vaga de fam". Així ho ha declarat al programa "A Primera Hora" Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau a Barcelona, i que ha estat entrevistat a Ràdio Estel. Els recursos d'empara que han començat a prosperar han sigut claus perquè Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Josep Rull hagin aturat la vaga de fam que van començar el passat 1 de Desembre. L'advocat Ibáñez considera que "el Tribunal Suprem no pot dictar una sentència en ferm, i que al final seran les institucions europees les que prendran la decisió final sobre els líders independentistes que a hores d'ara es troben a la presó".

Per Eduard Ibáñez "la justícia espanyola està vulnerant drets fonamentals com l'excés de presó preventiva abans que se celebri el judici i això fa que s'ataqui la llibertat dels presos, la presumpció d'innocència, ja que no es pot acusar a cap ciutadà sense demostrar que ha comès un delicte, la presumpció de llibertat, ja que tampoc es pot acusar a ningú a no ser que s'hagi transgredit alguna llei, i també perquè la interpretació de la llei s'està aplicant de forma distorsionada, ja que actualment no s'ha demostrat cap vulneració, i això va contra el principi de legalitat".

D'altra banda el director de Justícia i Pau, considera que "les mobilitzacions que es porten a terme el 21D si són pacífiques, no han de suposar cap problema per ningú, i més tenint en compte que l'estat espanyol no està donant cap resposta política al conjunt de la societat catalana".

Escolta el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET