Ràdio Estel
PROGRAMES 
"És habitual que pugin els preus sempre amb el canvi d'any"
Eduard Arruga destaca que "els preus regulats no són una excepció aquest 2019, i pujaran una mica, així com el nivell de vida"
Redacció 02/01/2019

Els preus regulats tornen a pujar. Aquest dimecres en el programa "A Primera Hora" de Ràdio Estel, hem parlat amb Eduard Arruga, president de la Societat Catalana d'Economia i vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics i Socials. Després de recordar que "és habitual que pugin els preus sempre amb canvi d'any", ha vaticinat "un creixement econòmic no gaire estable per aquest 2019, ja que farien falta reformes laboral i fiscal per incentivar l'economia i crear llocs de treball". La pujada del Salari Mínim Interprofessional, anunciada pel Consell de Ministres del passat dia 21 de Desembre a Barcelona, " és positiva però no fa que pugui haver-hi més creixement econòmic", segons Arruga.

El vicepresident del CEES ha comentat també que, a Catalunya, es notarà molt més el creixement econòmic, ja que "els sous són més alts i els preus també", cosa que pot fer "que el creixement sigui una mica més elevat que la resta de l'estat espanyol". En aquesta línia, ha afegit que "l'expansió de l'economia depenen de les expectatives i de les reformes que pugui dur a terme els diferents governs". La pujada del Salari Mínim Interprofessional, així com la de la contribució dels autònoms a la Seguretat Social, "farà que aquesta tingui millors ingressos i, per tant, pugui donar un millor servei".

D'altra banda Arruga ha destacat que, "amb el Brexit, l'economia d'Europa i del món en general no creixerà tampoc de forma regular, ja que factors com ara aquest o les diferents guerres comercials que vagin produint-se no afavoreixen que hi pugui haver un creixement econòmic sostingut".

Pots tornar a escoltar l'entrevista i el programa sencer AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET