Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
La Comunitat de Sant’Egidio comença l’any amb una crida de pau
Amb motiu de la Jornada Mundial per la Pau, ha promogut marxes i manifestacions populars per la pau arreu del món
Redacció 02/01/2019

El primer dia de l’any, amb motiu de la celebració de la 52 Jornada Mundial per la Pau, la Comunitat de Sant’Egidio va organitzar diverses marxes i manifestacions populars arreu del món, amb l’objectiu de reforçar la voluntat de pau i mostrar el seu compromís amb els més pobres i marginats.

D’aquesta manera, en horaris i llengües diferents, milers de persones van sortir al carrer de més de 800 ciutats del món per reclamar conjuntament que la guerra no és un destí inevitable, sota el títol “Pau a totes les terres”.

Un clar exemple d’aquesta mobilització el trobem a Barcelona, on es va celebrar una multitudinària marxa per la pau que va començar al Portal de l’Àngel i va finalitzar a la plaça de Sant Jaume. Precisament allí va ser on es va fer l’acte central de la jornada, que va consistir en la lectura d’un manifest a favor del missatge de pau del papa Francesc, i amb el testimoni de diverses persones que han patit les conseqüències de la guerra.

Durant la cerimònia final, Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona, va recordar les paraules del Papa que demanen un compromís concret i quotidià a favor de la dignitat de la vida: “No hi ha pau sense confiança recíproca, el compromís polític a favor del bé comú és una de les expressions més altes de la caritat”. Com va explicar el mateix Castro, amb aquesta manifestació i totes les que es van fer arreu del món es pretén començar un nou any de treball i d’esperança, i que segueixi en el camí cap a un món més just i més humà.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET