Ràdio Estel
PROGRAMES 
"La pobresa energètica no és pròpia del segle XXI"
El sociòleg Àngel Belzunegui diu que, "a Catalunya, hi ha moltes families que no poden assumir el cost dels subministraments bàsics"
Redacció 09/01/2019

La pobresa energètica es un problema social destacat al conjunt de l'Estat Espanyol,  i Catalunya no es una excepció . Moltes llars familiars no poden assumir el cost dels subministres bàscis com són l'aigüa, la llum i el gas. En el programa A Primera Hora hem parlat aquest dimecres d'aquest fenomen amb l'Àngel Belzunegui, doctor en Sociologia, Director de la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili i coordinador de l'estudi  L'acció social de les entitats d' Esglesia i la seva Aportació a la Cohesió Social a Catalunya"La pobresa energètica es una de les xacres de la pobresa i no es pròpia del segle XXI". Així ho ha expressat Belzunegui, que també ha afirmat que "accidents com els de Badalona són deguts a la manca de recursos per poguer pagar els rebuts de la llum o del gas".


Catalunya va aprovar una llei pròpia sobre pobresa energètica però posteriorment el Tribunal Constitucional la va tombar i Belzunegui no s'ha mostrat gaire optimista sobre sí la Generalitat la podrà tirar endavant, malgrat la suspensió de l'alt tribunal. Segons el sociòleg, per poder combatre la pobresa energètica,  "calen polítiques socials des de les institucions i regulacions dels oligopolis i d'aquesta manera poguer regular el consum". En aquesta línia, ha recordat que "les entitats socials han de fer el seu paper però les institucions, també".

Podeu escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET