Ràdio Estel
Jordi
POLÍTICA 
"La capacitat de negociar de Theresa May i la UE és nul·la"
L'economista Ivan González, en conversa amb l'historiador Jordi Cerdà i l'activista Arcadi Oliveres, qüestiona que hi hagi 'pla B'
@IgnasiMiranda 22/01/2019

Arcadi Oliveres, economista i activista social, Jordi Cerdà, membre del Cercle Carlemany i historiador, i Ivan González, economista i màster en Economia Social han analitzat aquest dimarts, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', el “pla B” de Theresa May sobre el Brexit, una oportunitat que sembla desesperada però que topa amb la complexitat actual dins el debat polític al Regne Unit. González ha dit que "Theresa May ha escoltat els seus diputats, fins i tot també l'oposició, i n'ha tret alguna conclusió però sobre el seu primer pla". En aquesta línia, ha recordat que "la capacitat de negociació és nul·la tant en la primera ministra britànica com en la Unió Europea".

Per la seva banda, Cerdà ha dit que "la resposta d'Europa sempre serà negativa a qualsevol pla alternatiu a l'acord assolit". Igualment ha alertat que, "si es facilita una sortida del Regne Unit al seu gust, altres països poden estar temptats a sortir també de la Unió". I durant uns minuts en què ha intervingut en el col·loqui, Arcadi Oliveres ha subratllat que, "en aquest 'no' a Europa que és el Brexit, es combinen les posicions antieuropees i també de l'extrema dreta i aïllacionistes, cosa que provoca una mica d'angúnia".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 22 de gener.

Tot aquest complex procés arriba entre les exigències del laborista Jeremy Corbin i una part de l’oposició i els diputats perquè es descarti la sortida desordenada de la Unió Europea. En qualsevol cas, la situació també es troba entre la creixent desconfiança en el si de la Unió Europea. El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, no parla amb la primera ministra britànica, en un gest clar a favor d’algun moviment intern que doni un nou aire al govern de Londres.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET