Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Montserrat constitueix una comissió per estudiar les denúncies sobre abusos sexuals
A través d’aquest comitè es podrà enviar informació i denunciar qualsevol fet relacionat amb els abusos a menors dins la comunitat benedictina
Macià Grau 25/01/2019

Després que Miguel Ángel Hurtado acusés d’abusos sexuals un monjo de Montserrat davant dels mitjans de comunicació, la comunitat benedictina ha decidit condemnar els fets ràpidament i ha expressat la seva voluntat d’actuar amb total transparència a través d’un comunicat.

En el text, que es va fer públic el 21 de gener, el P. abat de Montserrat explica que per tal d’estudiar aquest cas i tots els que hagin pogut afectar menors dins la comunitat es crearà una comissió on es podrà enviar qualsevol informació sobre fets relacionats amb el tema d’abusos sexuals. Aquest comitè estarà integrat per l’advocada Sra. Cristina Vallejo Ros, pel metge Dr. Xavier Pomés Abella, la psicòloga Begoña Elizalde Raso i el monjo de Montserrat Bernat Juliol Galí, que tindrà veu però no vot.

D’aquesta manera, mitjançant el correu transparencia.montserrat@gmail.com, qualsevol persona que vulgui denunciar o informar sobre algun tema relacionat amb els abusos a menors a Montserrat podrà fer-ho i serà estudiat i atès per la comissió. A més, en el mateix comunicat també es demana a tots els mitjans de comunicació que comuniquin al comitè les dades que puguin tenir al respecte, per tal de que puguin ser avaluades.

Pel que fa al cas de Miguel Ángel Hurtado, la comunitat ha volgut reafirmar la seva condemna absoluta dels fets, i ha desgranat la seva cronologia per mostrar que el monestir sempre s’ha mogut sota el desig d’ajudar el Sr. Hurtado i d’estar al seu costat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET