Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Bisbat
Mor Mons. Jaume Traserra, bisbe emèrit de Solsona
Havia estat al capdavant de la diòcesi solsonina des del 2001 fins al 2010
Redacció 25/01/2019

Mons. Jaume Traserra, bisbe emèrit de Solsona, ha traspassat la matinada d’aquest divendres 25 de gener als 84 anys d’edat, a causa d’una greu malaltia. Nascut a Granollers, Traserra va ser el bisbe de Solsona des del 2001 fins al 2010, moment en què li va agafar el relleu l’actual bisbe, Mons. Xavier Novell. Els darrers anys havia participat activament a la parròquia de Sant Esteve de Granollers, on encara celebrava l’eucaristia, i és per això que el bisbe Novell ha decidit que la cerimònia de comiat es farà dissabte 26 de gener a les 4 de la tarda, a la mateixa església parroquial de Sant Esteve. D’altra banda, el divendres 1 de febrer a les 11 del matí tindrà lloc una missa funeral a la catedral de Solsona.

Una dècada de compromís i servei al bisbat de Solsona

La trajectòria de Jaume Traserra i Cunillera, nascut l’11 de juliol de 1934, va començar a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar en Filosofia i Dret. Posteriorment, va anar a Roma per doctorar-se en l’especialitat de Dret Canònic a la Pontifícia Universitat Gregoriana. L’any 1959 va ser ordenat sacerdot, i va traslladar-se a l’arquebisbat de Barcelona on va ocupar diversos càrrecs, entre els quals en destaquen el de vicari general i degà del capítol de la catedral de la ciutat. El 1993 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona, i finalment el 2001 va anar a Solsona on va ocupar la seu durant una dècada.

En complir els 75 anys, Traserra va enviar la seva renúncia com a bisbe al Vaticà, i després d’un any d’espera, la tardor del 2010 el Sant Pare va nomenar com a substitut Xavier Novell, que era el seu secretari. Catalunya Cristiana i Ràdio Estel d'uneix al dolor i l'esperança després d'aquesta pèrdua.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET