Ràdio Estel
Richard
ACCIÓ SOCIAL 
"Amb l'arribada de Guaidó, passarà alguna cosa a Veneçuela"
Richard Nello, que promou l'ajuda al país, diu que la situació "dona esperança", posició compartida per Raiza Idler i José Luis Suárez
@IgnasiMiranda 28/01/2019

Raiza Idler, psicoterapeuta veneçolana, Richard Nello, coordinador de la Campanya d’Ajuda a Veneçuela impulsada per la Fundació Catalunya-Amèrica, i José Luis Suárez, analista polític expert en Veneçuela, han analitzat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', la situació de màxima tensió que pateix Veneçuela, amb l’autoproclamat president Juan Guaidó mentre Nicolás Maduro no abandona de moment el poder, exhibint el suport de la cúpula de l’exèrcit i també del líder rus Vladimir Putin. Richard Nello ha destacat que "hi haurà un canvi i aviat passarà alguna cosa a Veneçuela, amb l'arribada de Juan Guaidó, fet que dona esperança". En la mateixa línia, ha alertat davant la possibilitat "que la situació s'allargui".

Per la seva banda, Suárez ha recordat que "el suport internacional és de països molt importants", i ha assegurat que "Veneçuela és una dictadura on no hi ha cap dubte sobre la legitimitat de Guaidó". Igualment ha destacat que "les eleccions del maig passat van ser fraudulentes". Finalment Raiza Idler ha assegurat que, "ja ara fa dos anys, es veia clarament que el suport a Nicolás Maduro era molt minoritari, perquè el poble és qui té el poder i en ell resideix l'elecció presidencial, cosa que demostra que Maduro és il·legítim".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 28 de gener.

Desenes de persones han mort aquests últims dies de manera violenta en les protestes al carrer, entre acusacions mútues de govern i oposició. L’excepcionalitat conviu amb els països que han reconegut Guaidó com a president, entre ells els Estats Units i Canadà, mentre la Unió Europea demana una sortida dialogada al conflicte intern. El perill d’una guerra civil a Veneçuela anirà creixent si no s’aconsegueix forçar un procés electoral net que superi l’última elecció presidencial de Maduro, marcada pel boicot de tota l’oposició i el trencament de l’Assemblea Nacional, dominada igualment pels opositors, amb el govern chavista.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET