Ràdio Estel
María Ángeles Maeso, Luis-Esteban Larra i Màxim Muñoz, aquest divendres en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
ESGLÉSIA 
"Tot el poble ha de conèixer les formes de vida consagrada"
Màxim Muñoz, president de la URC, coincideix amb Luis-Esteban Larra i María Ángeles Maeso a l'hora d'elogiar la diversitat de carismes
@IgnasiMiranda 01/02/2019

Màxim Muñoz, president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), Luis-Esteban Larra, franciscà menor conventual i periodista, i María de los Ángeles Maeso, religiosa franciscana del Sagrats Cors, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el sentit que pot tenir la vida consagrada en el moment actual. El motiu ha estat la celebració aquest dissabte, com cada 2 de febrer, de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, enguany amb el lema “Pare nostre. La vida consagrada, presència de l’amor de Déu”. Muñoz ha explicat que la Jornada Mundial, "instaurada per Joan Pau II el 1997, tenia els objectius de fer una lloança a Déu per aquesta forma de vida en l'Esperit, que tot el poble de Déu conegués les diverses formes de vida consagrada, i així ha de ser, i que els mateixos religiosos celebressin la seva forma de vida conjuntament perquè fos un testimoni davant la comunitat eclesial". En aquesta línia, ha afegit que "el 2 de febrer se celebra el Misteri del Senyor consagrat, amb el qual els consagrats se senten identificats".

Per la seva banda, Luis-Esteban Larra ha destacat "la diversitat de carismes dins l'Església" com un sentit per a aquesta festa. Ha lamentat, això sí, que "potser de vegades no es convoca prou els laics per viure la festa de la vida consagrada, cosa que és una assignatura pendent, ja que tot el poble de Déu s'ha d'unir" en aquesta festa. El franciscà ha recordat que "la vida religiosa no es troba en l'Església i en la societat per la seva utilitat, sinó pel ser experiència de sentit". Maria de los Ángeles Maeso ha comentat que "els laics de vegades no perceben la vida religiosa com una riquesa en l'Església, i aquí cal formació". La religiosa ha assegurat que "les formes que els consagrats i consagrades donen al servei, que és caritat, es troben no tant en allò que s'ha de fer, sinó a fer bé el que es fa, des de l'amor de Déu". Finalment destaquem que els tres participants en el col·loqui han presentat algunes de les obres socials en què estan implicat, sobretot l'escola Sintra de Barcelona, un projecte intercongregacional impulsat per la URC, l'Obra Benèfico-assistencial del Nen Déu (Franciscanes dels Sagrats Cors) i un menjador social on els franciscans donen esmorzars i altres àpats a transeünts i altres necessitats al carrer Bertran de Barcelona.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 1 de febrer.

Aquesta opció de vida fa una gran aportació en el moment actual, a Catalunya i en general a Europa enmig d’una gran crisi de valors i d’inquietud religiosa. La tasca social de molts consagrats i consagrades, religiosos i religioses, enmig del món, sense renunciar a la vida de pregària i de comunitat, és igualment una realitat visible. Com es viu des d’aquesta opció la necessària connexió amb el món plural? La qüestió segueix oberta.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET