Ràdio Estel
Eduard Ibáñez i Lluís Batlló, aquest dimarts en 'El Mirador' a Ràdio Estel, on també ha intervingut Joan Capdevila
SOCIETAT 
"El problema del judici per l'1-O és que es basa en fets polítics"
Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau, en conversa amb Lluís Batlló i Joan Capdevila, preveu tensions en cas de condemna dura
@IgnasiMiranda 05/02/2019

Lluís Batlló, advocat penalista, Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau a Barcelona i també advocat, i Joan Capdevila, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés,.han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, el que poden ser les claus del judici als 9 dirigents independentistes acusats de rebel•lió, entre altres delictes. Ibáñez ha destacat que "els problemes socials amb tensions i protestes arribaran més aviat quan hi hagi sentència, si és amb una condemna dura, no tant durant el judici". D'altra banda, ha assegurat que "el problema d'aquest judici per l'1 d'octubre es troba en el fet que es basa en uns fets polítics que no haurien d'estar sotmesos a un procés penal, perquè només representen accions polítiques pacífiques que, en cap cas, poden ser delictes i, encara més, rebel·lió o sedició". Com a plantejament de fons, el director de Justícia i Pau ha dit que "el tribunal hauria d'estar format, en tot cas, per persones que no siguin catalanes o espanyoles, per exemple, xineses, dels Estats Units o veneçolanes". Igualment ha apuntat que "cal confiar, malgrat tot, que el judici pugui ser just".

Per la seva banda, Lluís Batlló ha explicat que "el judici no s'ajornarà, perquè hi ha hagut temps per preparar-lo, després de mesos d'instrucció i, a més, en presó preventiva". A més, l'advocat penalista ha comentat que "el qui voldria una condemna més dura és Carles Puigdemont perquè, si no fos així, quedaria desacreditada la seva estratègia d'abandonar Espanya". També ha subratllat que confia "en un judici just perquè, amb el que ha passat, és viable acreditar des de les defenses que no hi ha hagut ni rebel·lió ni sedició". Finalment, en una breu intervenció des de Madrid, Joan Capdevila ha dit que li agradaria "confiar en un judici just, però malauradament la situació no invita a l'optimisme". En aquesta línia, el diputat ha afegit que la vista al Tribunal Suprem "té una sentència, si no ja escrita, gairebé preparada, amb un president de sala del qual s'ha demostrat que és proper al PP". A més, ha conclòs que el final d'aquest procés judicial avalarà la seva visió en el sentit que "és millor que Catalunya sigui un estat independent".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 5 de febrer.

Des de divendres, els 9 dirigents independentistes ja són a presons de Madrid, on han començat a preparar la defensa amb els seus advocats de cara a l’inici, el dimarts 12 de febrer. Els missatges polítics mostren un mur molt clar entre els qui creuen que es pot fer justícia, més enllà de la possible condemna o no, i entre els qui asseguren que aquest procés judicial és per venjança i per perseguir idees, amb la qual cosa només acceptarien l’absolució. Quim Torra assegura que el judici “canviarà per sempre la relació de Catalunya amb Espanya”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET