Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
El papa Francesc s’interessa pel Concurs Bíblic i l’impulsa per tot el món
Va començar el 1986 com una iniciativa local a Terrassa i actualment compta amb un milió i mig de participants
Redacció 05/02/2019

Segons ha informat Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, a través d’un article publicat al portal Aleteia.org, el Concurs Bíblic, que va començar el 1986 a Terrassa, és actualment una de les iniciatives de referència per a les escoles cristianes de les comunitats d’Espanya. I és que des de fa més d’una dècada, cada any més de 60.000 joves participen activament en aquest concurs, amb la intenció de conèixer la Paraula de Déu. Aquestes xifres, que fins ara han estat delimitades geogràficament a l’Estat espanyol, fan un total acumulat de més d’un milió i mig de participants en deu anys.

Com explica Míriam Díez, aquest poder de convocatòria ha a fet que fins i tot el papa Francesc s’interessés per la iniciativa, i ara la vulgui traslladar a més països: “La seva força ha aconseguit que el Papa s’hagi interessat per aquesta idea i ha demanat als seus impulsors que ajudin a fer-la créixer a altres llocs del món.” D’aquesta manera, com exposa la mateixa directora de l’Observatori Blanquerna, s’aconseguirà “motivar més nens i nenes perquè interactuïn amb una frase-tema de la Bíblia cada any, a través d’un treball personal en format concurs”. Mostra d’aquest interès del Papa pel concurs, el que va començar com un concurs d’àmbit català, s’expandirà properament en una primera etapa pel continent americà.

34a edició del Concurs Bíblic a Catalunya

A Catalunya, on es va crear el concurs de la mà de la Federació de Cristians de Catalunya, el Concurs Bíblic arriba aquest any a la seva 34a edició, i repartirà més de 300 premis entre els participants, que es dividiran per nivells d’edat i diverses modalitats, com per exemple redacció, pintura, o dibuix, entre d’altres.

El lema per a aquesta edició és la cita bíblica “No tinguis por, estic amb tu”, del profeta Isaïes (Is 43,5), i els treballs es podran presentar fins al 15 de febrer. Les inscripcions es poden realitzar a través dels mateixos centres escolars, que cada curs ajuden els organitzadors del concurs en el seu objectiu: apropar la Bíblia a les noves generacions.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET