Ràdio Estel
Joan Buscà, Xavier Puigdollers, Mercè Blanco i Josep Vila Abelló, aquest dijous en 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"En economia, és molt important la confiança"
L'economista Joan Buscà, en conversa amb Mercè Blanco, Josep Vila Abelló i Xavier Puigdollers, diu que les previsions "no són dolentes"
@IgnasiMiranda 07/02/2019

Mercè Blanco, empresària del sector sanitari, Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes, Joan Buscà, economista i analista polític, i Xavier Puigdollers, advocat i professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, el moment actual de desacceleració econòmica, una realitat present a Europa, amb Itàlia en recessió i molta incertesa davant l’evolució dels propers mesos. Buscà ha assegurat que, "en economia, és molt important la confiança", i ha destacat el fet que "el Banc Central Europeu no hagi modificat els tipus d'interès, cosa que tranquil·litza la situació". En la mateixa línia, el també professor de la Universitat de Barcelona ha afegit que les previsions econòmiques "no són dolentes, precisament per la confiança empresarial".

D'altra banda, Puigdollers ha reivindicat "la visió humana de l'economia i les previsions, tenint en compte que moltes persones es veuen afectades per les crisis". Vila Abelló ha recordat que "els cicles econòmics són una realitat" que marca el ritme, alhora que ha expressat "dubtes per la possibilitat que es perdin molts llocs de treball a causa de la tecnologia que prescindeix de les persones". I Mercè Blanco ha reivindicat "que hi hagi canvis en el sistema que donin més protagonisme a l'àgora, al poble que opina i que decideix, ja que els responsables polítics sovint no els materialitzen".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 7 de febrer.

Les previsions de creixement a Espanya van a la baixa, després del producte interior brut del 2018, que va augmentar un 2,5 per cent, una dècima per sota de la previsió del govern, segons l’Institut d’Estadística. La importància de les tensions comercials que frenen l’economia mundial, juntament amb altres factors geopolítics, entre ells el proteccionisme (especialment als Estats Units) i el Brexit. L’evolució de l’ocupació i de l’atur, tant a l’Estat espanyol com al conjunt d’Europa, pot marcar igualment una tendència que impacti negativament a la societat, malgrat les bones dades de feina a temps complet, amb 463.000 llocs de treball més el 2018 i un 2,6 per cent més d’ocupació.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET