Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Les feines de la llar, l’hostaleria i el món agrícola, els sectors més vulnerables
Càritas elabora un informe per investigar les condicions econòmiques i laborals dels treballadors i presenta propostes per abordar les situacions detectades
Redacció 08/02/2019

El dijous passat, 7 de febrer, l’equip d’inclusió de Càritas espanyola va presentar a Lleida un informe relacionat amb les vulneracions de drets laborals al sector agrícola, l’hostaleria i les ocupacions. La investigació, basada en 917 entrevistes a persones acompanyades per Càritas, ha revelat l’existència de múltiples violacions dels drets laborals i d’explotació en aquests tres àmbits, que van des de les males condicions econòmiques fins a altres aspectes, com el temps de descans insuficient.

Com va explicar l’entitat durant l’acte de presentació, dirigit per l’experta Hilde Daems,  el principal causant d’aquesta situació és que les persones que treballen en aquests sectors es troben desprotegides i sovint no se senten legitimades per accedir a l’Estat de dret. Un mostra d’això la trobem en el fet que un de quatre entrevistats asseguren que mentre treballava s’estava vulnerant la llei i tot i ser-ne conscient no ho havia denunciat.

Després d’explicar les principals vulneracions que es produeixen en aquests sectors, Hilde Daems també va presentar diverses propostes plantejades per Càritas per tal d’abordar les situacions detectades. Aquestes propostes inclouen canvis en la legislació, com per exemple una ratificació del Conveni sobre les treballadores i els treballadors domèstics de 2011, o la modificació de l’actual Llei d’Estrangeria, que impedeix l’ingrés al mercat laboral de les persones estrangeres en situació administrativa irregular i els aboca a “l’ocupació submergida”.

L’informe complet es pot llegir a la web de Càritas Espanya: www.caritas.es.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET