Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Sant'Egidio presenta la guia 2019 "On menjar, dormir, rentar-se"
L'entitat posarà en marxa un nou servei: la dutxa amiga
Carme Munté Margalef 08/02/2019

La Comunitat de Sant’Egidio de Barcelona ha presentat la guia On menjar, dormir, rentar-se 2019. Es tracta, com ha destacat Jaume Castro, responsable de Sant’Egidio, d’una brúixola perquè les persones pobres puguin orientar-se sobre els diversos serveis al seu abast, alhora que d’una radiografia de la solidaritat de la ciutat de Barcelona. Segons ha manifestat Jaume Castro, «s'arriba al carrer no perquè es vol, o només com a conseqüència d'històries personals, sinó també per la dificultat de la vida en les grans ciutats». I així com ara com ara «no hi ha ningú que no tingui un lloc on menjar a Barcelona», no es pot dir el mateix en el cas de dormir i de rentar-se.

«Vivim en un temps complex, hi ha una crisi de l’habitatge i per a una persona sola els preus dels lloguers es fan insostenibles», ha constatat el responsable de la Comunitat de Sant’Egidio. Per això, ha proposat a les administracions augmentar el nombre dels llocs disponibles per l’emergència i la creació de petits centres d’acollida nocturns.

Així mateix, ha destacat que la Comunitat de Sant’Egidio proposarà pròximament un nou servei de dutxa per a les persones del carrer. «Un petit servei que vol ser un model, fet en col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat: la dutxa amiga», ha explicat Jaume Castro.

L’any 2018 la Comunitat de Sant’Egidio va distribuir 10.000 àpats pel carrer de Barcelona, 1.000 mantes i sacs de dormir, 41,25 tones d’aliments, 2.750 paquets alimentaris i 5.000 sopars al menjador de la Casa de la Solidaritat. Tot plegat gràcies a la implicació de 400 voluntaris, ciutadans que, com ha destacat Jaume Castro, esdevenen «sentinelles per a aquells que viuen al carrer» (3.900 persones a la ciutat de Barcelona).

La guia On menjar, dormir, rentar-se 2019 es distribueix de manera gratuïta a les persones sense sostre i als treballadors de serveis. En total se’n fan 2.000 exemplars. La guia recull totes les indicacions dels serveis públics i privats indispensables per qui es troba en necessitat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET