Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
La Sagrada Família acull l’exposició “Ramon Llull, 700 anys de missió”
La mostra, organitzada pel bisbat de Mallorca, recorre la vida i obra del beat a través de textos, imatges i peces inèdites
Redacció 11/02/2019

Aquest dilluns 11 de febrer a les 19h, el Dr. Jordi Gayà Estelrich inaugurarà al claustre de la Mercè de la basílica de la Sagrada Família l’exposició “Ramon Llull, 700 anys de missió”. La mostra, que va començar a Roma el 2016, consta de diversos textos, imatges i peces inèdites que ajuden a fer un recorregut a la vida i obra del beat, i va estar impulsada pel bisbat de Mallorca amb el suport del Govern de les Illes i el Consell de Mallorca.

L’exposició, situada al claustre de Montserrat, romandrà oberta al públic de l’11 de febrer al 31 de març, ha estat comissariada pel mateix Dr. Jordi Gayà, amb l’ajuda de l’artista Jaume Falconer.

La influència de Ramon Llull

Com ha explicat el bisbat de Mallorca en un comunicat, el record i l’exemple de Ramon Llull han perdurat a través dels segles i va donar lloc a una tradició que s’anà desenvolupant d’acord amb els interessos personals i els corrents culturals del moment. Els seus ensenyaments sobre les missions  foren presents en l’evangelització de les illes Canàries i d’Amèrica, i els seus escrits inspiraren corrents devocionals a França durant el segle XV. Encara avui, els seus escrits serveixen d’estímul i punt de referència en el diàleg cristià amb les altres religions.

Per tal de mostrar tota aquesta influència, l’exposició recull documentació de molts dels seus viatges, així com dels projectes de predicació als infidels, que ajuden a entendre el procés de formació i reflexió dels seus propòsits.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET