Ràdio Estel
Toni Florido, aquest dimarts en 'El Mirador', on també han participat Marilén Barceló, Lluís Batlló i Joan Capdevila
SOCIETAT 
"Ara no es pot esperar justícia; caldrà anar a buscar-la a Europa"
Toni Florido (PDeCAT), en conversa amb Marilén Barceló (Cs), Joan Capdevila (ERC) i l'advocat Lluís Batlló, desconfia del judici per l'1-O
@IgnasiMiranda 12/02/2019

Toni Florido, responsable de l'Àrea de Defensa del PDeCAT, Joan Capdevila, diputat d'Esquerra al Congrés, Marilén Barceló, regidora Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, i Lluís Batlló, advocat penalista, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, les claus del judici als 12 dirigents independentistes, la majoria acusats de rebel•lió, entre altres delictes. Florido ha destacat que "no es pot esperar justícia d'Espanya i caldrà anar a buscar-la a Europa". En aquesta línia, ha afegit que aquest procés judicial està en marxa "per una venjança de l'Estat, amb clares mostres de parcialitat que fa evident que això és una escenificació per fer mal i per destruir un anhel polític legítim dels catalans, que és el de poder votar en llibertat per l'autodeterminació". Finalment Florido ha assegurat que no té "cap esperança", alhora que s'ha mostrat "orgullós d'aquests polítics que ara s'enfronten amb dignitat a un Estat demofòbic".

Per la seva banda, Marilén Barceló ha lamentat que "el president del Parlament, Roger Torrent, utilitzi la cambra al servei del separatisme, com s'havist en el fet que no s'hagi celebrat una reunió de la Comissió de la Infància aquest dimarts a la tarda". Ha confirmat, a més, que Ciutadans "demanarà a la Mesa la destitució de Torrent". La regidora ha admès que no se n'alegra "que ningú estigui a la presó", alhora que ha aclarit que "els polítics no s'han de saltar les lleis, sinó que les han de complir". Finalment ha assegurat que "l'ideal és que no hagués passat el que va passar a l'octubre de 2017". I el diputat d'Esquerra Joan Capdevila ha subratllat que està "admirat davant la capacitat tècnica i de síntesi dels lletrats dels acusats amb la qual han deixat clar que estem davant d'un judici farsa". En aquesta línia, ha conclòs que "la sentència potser no està escrita, però sí inspirada per un desig espanyol de venjança".

D'altra banda, a l'inici del col·loqui, l'advocat Lluís Batlló ha explicat que "un judici sempre comença amb les qüestions prèvies, en què els advocats de la defensa i de l'acusació poden presentar nous testimonis i al·legar possibles vulneracions de drets, en aquest cas pensant en el Tribunal Europeu de Drets Humans". En un altre moment, ha apuntat que "el Tribunal Europeu d'Estrasburg es pronunciarà d'aquí a uns anys, cosa que allargarà molt la situació".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 12 de febrer.

En qualsevol cas, ara arriba a l’hora de la veritat del procés judicial per l'1 d'octubre, amb l’inici de les sessions, mentre els missatges polítics continuen mostrant un mur molt clar entre els qui creuen que es pot fer justícia, més enllà de la possible condemna o no, i els qui asseguren que aquest procés penal és per venjança i per perseguir idees, amb la qual cosa només acceptarien l’absolució. La gran incògnita és quins arguments pot donar per bons el Tribunal Suprem a favor de la rebel•lió, la sedició, la malversació de fons i la desobediència, una qüestió clau per a un judici que afectarà la vida diària dels catalans almenys durant dos mesos. Les sessions seran públiques i, per tant, coneixerem cada dia al detall tot el que es parli a la sala.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET