Ràdio Estel
Manifestació a favor dels presos independentistes
ESGLÉSIA CATALUNYA 
En l'inici del judici contra el procés, els bisbes catalans demanen “diàleg, respecte mutu i magnanimitat”
La Tarraconense destaca que la recerca de “gestos concrets per a la reconciliació” demanarà “sacrificis per part de tots”
Redacció 13/02/2019

En el comunicat de la reunió número 229 de la Conferència Episcopal Tarraconense, que s’ha fet els dies 11 i 12 de febrer, els bisbes catalans han valorat novament la situació política i social que es viu aquests dies, coincidint amb l’inici del judici contra els líders independentistes; un judici, han recordat els bisbes, “que té una gran transcendència per a la convivència del nostre país”. Els bisbes catalans recorden “que sempre caldrà diàleg, respecte mutu i magnanimitat en la recerca de gestos concrets per a la reconciliació, ni que sigui amb sacrificis per part de tots, que serà el que ens durà a la concòrdia i la pau social”.

En la seva nota, els bisbes recorden que els cristians són un poble cridat a contribuir a la pacificació personal i social. “Seguint el magisteri del papa Francesc, desitgem abatre murs i construir ponts.”

A banda de la situació política, els bisbes catalans han tractat altres qüestions. Així, han aprovat l’edició de La música de la Litúrgia de les Hores, preparada per la secció de Música de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia, que proposa unes melodies senzilles per fomentar el cant de la Litúrgia de les Hores. També s’ha presentat el Curs de formació d’acompanyants espirituals laics, promogut per les delegacions d’apostolat seglar que s’iniciarà l’1 de setembre vinent i durarà fins a l’1 de juny del 2020. Per al proper mes d’octubre es prepara el Mes Missioner Extraordinari, que, entre d’altres coses, comptarà amb una trobada juvenil la vigília de la Jornada del Domund.

Durant la reunió 229 de la Conferència Episcopal Tarraconense també s’ha fet una trobada conjunta amb els delegats de joventut i de pastoral vocacional dels bisbats de Catalunya, així com amb la vocalia de pastoral de joves i vocacional de la Unió de Religiosos de Catalunya. S’ha tractat de manera àmplia de quina manera les diòcesis catalanes poden acollir i realitzar les propostes de l’últim Sínode de bisbes sobre Els joves, la fe i el discerniment vocacional.

Els bisbes també han emès una nota sobre la protecció dels menors

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET