Ràdio Estel
ESCOLES 
El Col·legi Claret reitera el seu compromís en la defensa i protecció dels infants
La institució respon a les acusacions d’un antic alumne del centre, que va imputar una actitud inadequada al claretià i antic professor P. Francesc Figueres
Redacció 15/02/2019

El cap de setmana del 9 i 10 de febrer, un exalumne del Col·legi Claret va publicar a les xarxes una informació relacionada amb el claretià i antic professor P. Francesc Figueres, on es deixava entreveure que el prevere havia tingut una actitud vexativa cap als alumnes en sortides escolars de fa més de vint anys. Davant d’aquesta acusació, que és la primera que rep la institució, l’equip directiu del Col·legi va informar dels fets al govern provincial dels claretians, i de manera consensuada van emetre un comunicat que s’ha repartit als pares i mares de l’escola per explicar les mesures que s’han près arran dels fets.

Com es pot llegir al text, tan bon punt el provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, el P. Ricard Costa-Jussà, va tenir coneixement d’aquests comentaris a internet, es va activar el protocol intern de la congregació que té vigent des de l’any 2005, i es va iniciar una consulta interna preliminar per valorar la possible veracitat dels fets i el seu abast. Aplicant els protocols i com a mesura cautelar, es va apartar de tota activitat amb menors al P. Figueres, que no tenia cap responsabilitat educativa al centre.
Després de prendre les mesures preventives, i tot i que no hi hagi una denúncia, l’11 de febrer el Col·legi Claret va decidir que també portaria tota la informació que tenia sobre el cas a la Fiscalia,  i va encomanar la tasca a un advocat de la institució. Així mateix, va anunciar que tant l’escola com els missioners claretians es posaran a la seva disposició per contribuir a investigar el que ha passat. D’aquesta manera, com expliquen, volen demostrar el seu compromís en la defensa i en la protecció dels infants.

D’altra banda, en el mateix comunicat el col·legi també va aprofitar per posar a la disposició de pares i alumnes un correu on poden enviar qualsevol “suggeriment o demanda que pugui ajudar les institucions claretianes a ser el màxim d’eficaces i transparents”: prevenim@claretians.cat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET