Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Selva del Camp, escollida per acollir el X Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya
El municipi, situat al Baix Camp, ha organitzat els actes i la professó de Setmana Santa durant més de quatre-cents anys de manera ininterrompuda
Macià Grau 19/02/2019

El diumenge 17 de febrer, la catedral de Lleida va acollir l’acte de cloenda del IX Congrés català de Confraries de Setmana Santa, que es va celebrar a la ciutat durant tot el cap de setmana i va reunir més d’un centenar de representants de les confraries d’arreu de Catalunya. Després de celebrar l’eucaristia, presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, va tenir lloc l’acte d’oficialització del proper congrés, que com es va exposar, se celebrarà l’any 2021 al municipi de la Selva del Camp (arquebisbat Tarragona).

El seu alcalde, Jordi Vinyals, va ser l’encarregat de presentar la candidatura d’aquest municipi del Baix Camp davant els confrares de tot Catalunya, juntament amb Lluïsa Garriga i Joan Masdeu, membres de la confraria de la Selva del Camp, la Reial Congregació de la Puríssima Sang.
Com va explicar Vinyals, aquesta confraria, que popularment es coneix amb el nom de la Confraria de la Sang, té una llarga trajectòria que l’ha ajudat a transmetre els valors de la Setmana Santa selvatana als seus habitants: “Tenim una confraria amb més de 4 segles d’història, i ara ens toca a nosaltres, hereus del seu llegat, d’assumir la responsabilitat de defensar i preservar el treball i la feina de totes les dones i els homes que ens han precedit.

Aquesta llarga tradició de la confraria de la Selva del Camp és la que va utilitzar el mateix Vinyals per explicar que el municipi està capacitat per acollir un congrés d’aquesta envergadura, i que fins ara sempre s’ha celebrat en ciutats molt importants de Catalunya com Barcelona, Tarragona, Girona, Reus, o Mataró, entre d’altres: “La capacitat organitzativa de la Confraria de la Sang està més que demostrada i avalada per un històric de projectes especials duts a terme amb èxit demostrat. Les trobades d’Armats dels anys 1993 i 2017, o la representació de la Passió els anys 2009 i 2018, en són bons exemples”, va concloure.

Finalment, després d’escoltar la proposta, directors i directores dels congressos catalans van acceptar per unanimitat i per aclamació la candidatura, i van confirmar que d’aquí a dos anys el X Congrés de Confraries de Setmana Santa de Catalunya se celebrarà a la Selva del Camp.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET