Ràdio Estel
Gerardo Pisarello ahir a la trobada a Roma amb el Papa Francesc
RÀDIO ESTEL 
"El Papa és un home de gran valentia; hi ha hagut gran sintonia"
Barcelona vol impulsar el diàleg entre entitats vinculades a les diverses religions i creences que conviuen a la ciutat per reivindicar la vigència dels valors que van inspirar la Declaració Universal dels Drets Humans, coincidint amb el 70è aniversari de la seva aprovació
Redacció 21/02/2019

El primer tinent, entrevistat en exclusiva aquest dijous en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, ha dit que tot i tenir aquesta trobada, fa una setmana entre Ada Colau i el Sant Pare, calia la trobada per donar continuitat a la iniciativa de donar valor als drets humans davant expressions xenòfobes de l’extrema dreta. “Calen espais d’una nova ética humanista” ha dit Pisarello qui a més ha assegurat que el Papa Francesc és un home “d’una gran valentia” i hi ha hagut “absoluta sintonia”.

Tot plegat ha de ser un “acord humanista que impliqui a molta gent” davant governs com el de Trump o Bolsonaro i això hauria “de formar part de l’agenda de Nacions Unides”.

Estem escoltant un discurs en els darrers temps basat en la irritació i “no podem respondre amb més irritació” i “gent de conviccions religioses i no religioses hem de dir que hem de fer quelcom per revertir això” i “no passava des de fa temps que un líder espiritual com el Papa Francesc estigués tant d’acord amb això”.

La societat en el seu conjunt ha d’assumir la defensa dels Drets Humans” ha destacat el primer tinent d’alcaldía de Barcelona així com la reacció de la Unió Europea.

Pisarello, preguntat sobre quins son els drets més vulnerats a Barcelona ha dit que “estem patint un retrocès i es necessita un pacte social a partir d’uns mínims ètics compartits” afegint en l’actualitat política que “no hi ajuda” a tot plegat veure presos independentistes “tot i ser adversaris meus això degrada els drets civils. Jo hi era en aquelles manifestacions i no hi va haver cap tipus de violència”.

Nosaltres som un govern laic i creiem que es important la laïcitat de les institucions públiques garantint la diversitat de les confessions religioses” ha dit Gerardo Pisarello defensant l’exclusió dels actes religiosos del programa de la Mercè, patrona de Barcelona.

Finalment el polític dels comuns ha comentat que tot i estar segur de la seva utilitat a les institucions europees, es posa a disposició del partit per tal de concórrer a les properes eleccions generals al Congrés dels Diputats el proper 28 d’Abril.

Si vols tornar a escoltar l'edició d'avui d' A Primera Hora, clicka AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET