Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Parròquia de Sant Bartomeu d’Alpicat tanca temporalment la seva església per lleus despreniments a la coberta
L’Ajuntament del municipi ha posat a disposició del Bisbat de Lleida la Sala Unió, on s’hi podrà celebrar l’eucaristia fins que s’acabin les obres
Macià Grau 21/02/2019

La Parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat (Bisbat de Lleida), ha anunciat que, després de rebre un informe de l'arquitecte de la diòcesis on s'aconsellava renovar la coberta de la nau central de la seva església, posarà en marxa de manera immediata les obres per reparar-la. El motiu, com ha explicat el Bisbat en un comunicat, és el seu mal estat, que havia causat "lleus despreniments" i que posava en perill tant la seguretat dels vianants com l'integritat del propi temple.

Durant els mesos que durin els treballs de reparació, l'Ajuntament d'Aplicat posarà a disposició del Bisbat de Lleida la Sala Unió, per tal de que la parròquia pugui continuar celebrant l'eucaristia amb la mateixa freqüència i horaris. Aquest edifici, situat darrere del temple, té varies sales i espai suficient per acollir les necessitats dels feligresos, i és per aquest motiu que el Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls, ha volgut agraïr la col·laboració del Consistori en tot moment.

Malauradament, la d'Aplicat no és l'única església del Bisbat de Lleida que ha hagut de tancar les seves portes els darrers anys a causa de problemes estructurals, i és que altres poblacions com el Roselló o Algerri també van haver de traslladar el culte de les seves parròquies temporalment per reparar els desperfectes.

Després d'anunciar el tancament temporal del temple, ara només falta saber com es podrà fer front a l'elevat cost de la reparació de la coberta, que aproxidament serà d'uns 150.000 euros.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET