Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
L'orgue de Valls supera el llindar dels 200.000 euros en aportacions populars
La campanya de mecenatge, que va començar el gener del 2018, compta ja amb la col·laboració de 253 padrins
Redacció 25/02/2019

El gener del 2018, la població de Valls va posar en marxa una campanya de mecenatge per ajudar en la construcció d'un nou orgue per a l'església de la parròquia de Sant Joan. Per fer-ho, es va crear una comissió integrada per diverses entitats, associacions, agents culturals, la mateixa parròquia de Sant Joan i l'Ajuntament, que de manera conjunta es van marcar l'objectiu de reunir els diners per poder estrenar-lo a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de l'any 2021.

Una vegada posada en marxa la campanya, la ciutadania va començar a col·laborar en el projecte apadrinant tubs de l'orgue, que tenen preus molt variats, segons la seva mida. Els més petits, tenen un cost aproximat de 100 euros, i els més grans, reservats a empreses o mecenes importants, poden arribar a valer 25.000 euros.

Com ha explicat la comissió encarregada dels apadrinament, gràcies a aquesta inicativa, amb només un any ja s'han aconseguit recaptar més de 200.000 euros només amb les aportacions populars. Aquests diners, que suposen 4/5 parts de la fita que es va marcar a l'inici de la campanya, provenen de la col·laboració de 253 padrins, entre els quals hi ha tant les empreses com els particulars, que durant el 2018 van apadrinar més de 187 tubs.

Tota la informació relacionada amb la campanya i el procés per apradinar un tub de l'oregu es pot consultar a la pàgina web www.orguevalls.cat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET