Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
Sant’Egidio recorda els sensesostre que han mort als carrers de Barcelona en els darrers anys
L’acte de memòria tindrà lloc a la basílica de Sant Just i Pastor el diumenge 3 de març i és una nova crida de l’entitat a favor de la lluita contra la indiferència
Redacció 01/03/2019

Dins l’afany de la Comunitat de Sant’Egidio de lluita contra la indiferència i ajudar les persones que viuen el carrer, l’entitat organitza cada any un acte de memòria per recordar tots els “amics del carrer” que han mort a causa de la duresa de la vida del carrer.

Aquesta iniciativa, que segueixen també altres països del món on la Comunitat és present, se celebrarà a Barcelona el proper diumenge 3 de març a les 11.30h a la basílica de Sant Just i Pastor, i s’hi recordarà el nom de totes les persones en situació de sense sostre que han mort als carrers de la capital catalana des de l’any 1996.

Com ha explicat la Comunitat de Sant’Egidio, els primers d’aquesta llarga llista van ser el Rafael i l’Antonio, morts com a conseqüència del fred el 1996, i és per això que l’acte de memòria porta el seu nom. El Rafael va morir amb 45 anys el 30 de desembre i l’Antonio ho va fer l’endemà amb 60, en una de les nits més gèlides d’aquell any a Barcelona. Des d’aquell any, desenes de sensesotre amb els seus amics, voluntaris, es troben per aquestes dates per recordar-los tant a ells com a tots els que han mort al carrer.

Després de la celebració, com a signe de solidaritat la Comunitat oferirà un dinar a tots els participants a l’acte, perquè puguin compartir el seu desig d’aconseguir que arribi un dia que la llista deixi d’augmentar.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET