Ràdio Estel
ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona inaugura l’exposició “Bíblia, dones i teologia”
El projecte s’emmarca dins la celebració del dia de la dona, i està centrada en la figura d’Hipòlita de Jesús Rocabertí i Ibars, OP (1551-1624)
Redacció 05/03/2019

Amb motiu de la diada de la dona treballadora, que se celebrarà el proper 8 de març, la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona (BPEB) ha decidit inaugurar una nova exposició que precisament presenta una figura femenina que va conjuminar diverses disciplines i diversos àmbits del pensament: Hipòlita de Jesús Rocabertí i Ibars, OP (1551-1624).

Com explica la mateixa BPEB, Hipòlita de Jesús va néixer en el si d’una família destacada de la Corona d’Aragó, fins que el 1569 va ingressar a l’Orde dominicà al monestir de la Mare de Déu dels Àngels i Peu de Creu. Això va fer que Hipòlita fos una dona cristiana, religiosa, escriptora, activa i contemplativa que va desenvolupar una gran activitat principalment com a escriptora espiritual, tenint un gran ressò a la ciutat de Barcelona. Dins les seves temàtiques, en destacava per damunt de tot la recerca constant de la Veritat i del desenvolupament dels homes i dones de tots els temps.

L’exposició, que es pot veure a la Sala de Lectura de la BPEB del 4 al 29 de març, presenta gran part de la seva producció literària, que va des de les obres teològiques fins a les històriques, tant en àmbit general com eclesial.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET