Ràdio Estel
El col·legi Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona, és el centre on suposadament es van cometre aquests abusos
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Els jesuïtes investiguen els presumptes abusos de Pere Sala
La Companyia de Jesús a Catalunya aclareix que la denúncia de dos germans és la primera acusació que els consta referida al religiós
@IgnasiMiranda 05/03/2019

La Companyia de Jesús a Catalunya i Jesuïtes Educació han difós aquest dimarts un comunicat arran d'una denúncia contra el jesuïta Pere Sala feta pública pels germans Jordi i Oriol de la Mata. Els exalumnes acusen el religiós d'abusos sexuals durant els anys 80, quan estudiaven al col·legi Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona. L'orde i l'entitat que gestiona les seves escoles expliquen que "s'ha incoat un procediment canònic per investigar el cas" i que Sala, de 94 anys, "ha estat informat de les acusacions". Hi afegeixen que, davant la gravetat dels fets, segueixen "intentant aclarir el que ha passat".

Els jesuïtes asseguren que lamenten i comprenen "si els denunciants senten que el procés va a poc a poc", alhora que reiteren "el suport i el compromís" de la Companyia de Jesús i els seus centres "contra la xacra dels abusos". Igualment manifesten la seva "disposició a col·laborar amb la justícia en el que es pugui requerir" de l'orde i dels responsables educatius. En un altre fragment del comunicat, i davant "les acusacions d'encobriment", aclareixen que "aquesta és la primera vegada" que han tingut "constància d'alguna acusació semblant referida a Pere Sala". Apunten igualment que no han trobat fins ara, "ni en arxius ni en converses amb els qui llavors tenien responsabilitats a l'escola, acusacions contra el jesuïta".

D'altra banda, la Companyia de Jesús i Jesuïtes Educació reiteren el seu compromís de seguir amb "una investigació en els centres a Catalunya", anunciada el 13 de desembre passat, "investigació que anirà fent-se extensiva gradualment a tot Espanya". En aquest context, es refereixen al cas d'un altre religiós, Lluís Tó, ara difunt i també acusat pels germans De la Mata. "Ens va urgir a mirar enrere", asseguren. Finalment, demanen "perdó pel dany irreparable causat per algun dels companys a aquells a qui havien de cuidar i protegir". Reiteren, a més, la seva "determinació i el compromís radical de convertir tots els centres" dels jesuïtes "en espais segurs". Dins aquesta "voluntat de ser transparents", recorden que "el correu escoltar@fje.edu segueix a disposició del qui vulgui fer arribar alguna informació o inquietud sobre abusos ocorreguts en institucions de la Companyia de Jesús a Catalunya".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET