Ràdio Estel
Teresa Carreras i Mercè Blanco, aquest divendres en 'El Mirador', on han partitipat també Viqui Molins i Julia López
SOCIETAT 
"Les diferències entre home i dona s'eliminaran de forma natural"
La periodista Teresa Carreras, en conversa amb Mercè Blanco, Victòria Molins i Julia López, diu que "els homes han de col·laborar-hi més"
@IgnasiMiranda 08/03/2019

Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Mercè Blanco, empresària del sector sanitari, Julia López Trèmols, membre de Dones Periodistes, i Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa en l'àmbit de l'exclusió social, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, el treball per la igualtat social i personal de la dona conviu i sovint topa amb un debat sobre la manera de gestionar-la, mentre sorgeixen alguns plantejaments que, des de l’extrema dreta, frenen i confonen aquesta prioritat. Mentre Blanco ha criticat la vaga per defensar els drets de les dones, Carreras l'ha elogiada com un instrument per "tocar el voraviu". La periodista ha assegurat que "ara estem en plena revolució dels mitjans de comunicació, sobretot els digitals, i les comunicacions en general", i que, "si tot es va desenvolupant com fins ara, les diferències entre dones i homes s'aniran eliminant de forma natural, perquè elles intervenen igual que ells en treballs intel·lectuals".

Mercè Blanco ha recordat que, "després de la Revolució Industrial, va interessar que les dones es quedessin a casa i que els homes treballessin 15 hores mentre elles s'havien d'ocupar de tot i, a més, els ajudaven en coses de la feina". També Teresa Carreras ha destacat que "els homes han de col·laborar més a fer la igualtat permanent, amb tasques compartides". En el terreny polític, ha alertat davant "l'arribada de partits d'extrema dreta que piquen a la porta i que volen fer retrocedir els drets de les dones". Al final del col·loqui, la religiosa teresiana Victòria Molins ha explicat una pregària que s'ha fet aquest divendres a la tarda a l'església de Santa Anna. "Volia que preguéssim perquè es vegi la gran quantitat de dones que estan fent moltes coses, i hem sentit l'experiència, per exemple, d'una mare que ha vingut sola amb fills i no ha tingut el reconeixement oficial de refugiada, però ha estat acollida per una altra mare que té sis fills", ha explicat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 8 de març

Amb el lema “Pensem en igualtat, construïm amb intel•ligència, innovem per al canvi”, se celebra un any més el Dia Internacional de la Dona amb un gran impacte social, després del pas endavant de l’any passat, a nivell social i laboral, amb les convocatòries de “vaga feministes” i un missatge més intens en manifestacions i missatges de tots els sectors polítics, socials, econòmics i religiosos. La commemoració d’aquest 8 de març se centra en formes innovadores per la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones, especialment en els sistemes de protecció social, l’accés als serveis públics i la infraestructura sostenible. Si es mantenen les tendències actuals, les intervencions que hi ha no seran suficients per aconseguir una igualtat plena l’any 2030, que és la previsió dels Objectius de Desenvolupament de les Nacions Unides. Aquest Dia Internacional de la Dona vol fixar la mirada en els líders de la indústria, les empreses emergents que canvien el panorama dels negocis i el camí per eliminar barreres de gènere.













  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET