Ràdio Estel
ESCOLES Foto: MCS Bisbat Girona
El bisbat de Girona fa balanç sobre el nombre d'alumnes que s'han matriculat a l'assignatura de Religió catòlica aquest any a la diòcesi
Aquest curs hi ha 33.811 alumnes que cursen aquesta assignatura, una xifra que representa el 0,67% menys que l'any anterior
Redacció 08/03/2019

Com cada any per aquestes dates, les escoles de les diferents diòcesis de Catalunya han fet públiques les dades relacionades amb la matriculació dels seus alumnes a l'assignatura de Religió catòlica. D'aquesta manera, els bisbats poden fer un balanç sobre l'interès que tenen els pares i sobretot els fills i filles a cursar aquesta assignatura.

En el cas de Girona, el bisbat ha emès un comunicat on mostra totes les xifres que ajuden a entendre la realitat de la diòcesi. Com explica, aquest any s'han matriculat a l'assignatura de Religió un total de 33.811 alumnes, 14.224 dels quals ho han fet en centres públics i 19.587 en escoles cristianes. Aquest nombre suposa un 28,85% de l'alumnat total de les escoles situades dins el bisbat, un percentatge lleugerament inferior al del curs passat, que va ser del 29,52%.

Com es pot veure al mateix document, a nivell global, "entre centres públics i escoles cristianes, l'etapa d'Educació Primària és la que concentra un major nombre d'inscrits a l'assignatura de Religió catòlica amb 18.140 alumnes, xifra que representa el 37,84% del total de l'alumnat escolaritzat en aquesta etapa". En canvi, pel que fa a l'ESO, el nombre total d'inscrits és de 10.878 alumnes, que equival al 34,76% de l'alumnat.

Una de les curiositats que ha deixat aquest informe és que a Girona la comarca que té més alumnes inscrits a l'assignatura de Religió catòlica és la Garrotxa, amb el 22,37% de l'alumnat, seguida de l'Alt Empordà amb el 16,44% i el Gironès, amb el 15,98%. D'altra banda, la comarca amb menys alumnes cursant Religió és el Maresme, amb només un 9,71%.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET