Ràdio Estel
Toni Picó i Lluís Batlló han parlat del judici del procés aquest dijous en 'El Mirador', a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"No seria bo barrejar el judici amb les eleccions"
L'advocat Toni Picó, en conversa amb Lluís Batlló, diu que "és comprensible que el president del tribunal vulgui acabar abans"
@IgnasiMiranda 14/03/2019

Lluís Batlló, advocat penalista, Toni Picó, advocat i exdiputat d’Unió, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, el paper de les parts en el judici del procés, amb l’actitud del president del Tribunal, Manuel Marchena, els altres magistrats i també allò que diuen i fan els fiscals, les defenses, l’advocada de l’Estat i l’acusació popular. Els dos participants en el col·loqui s'han referit, amb diverses reflexions, a la declaració de Josep Lluís Trapero aquest mateix dia. Picó ha destacat que "s'ha de diferenciar el nivell polític del tècnic i funcionarial, perquè els Mossos d'Esquadra són un cos que vetlla per la seguretat de Catalunya, mentre el conseller Quim Forn desenvolupava les seves funcions i el major Trapero, les seves". En un altre moment, l'exdiputat ha apuntat que "no seria bo barrejar el judici amb les eleccions i és comprensible que el president del tribunal que jutja l'1 d'octubre vulgui acabar el judici abans de les eleccions". Picó, d'altra banda, ha explicat que "la figura de l'acusació popular s'hauria de repensar una mica, tenint en compte que un partit polític està ara exercint aquest paper a les portes d'un procés electoral".

Sobre la previsió d'allargament de la vista, Batlló ha comentat que "no ha sortit de moment cap veritat o realitat que poguéssim imaginar abans del judici, amb declaracions antitètiques, com ara són la de Trapero i la de Pérez de los Cobos". A més, el lletrat ha assegurat que "el més curiós és que aquest judici l'està fent el Tribunal Suprem, que normalment rep i resol recursos de cassació, però ara sí que el realitza perquè els acusats tenen aquest dret com a diputades, per l'aforament".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 14 de març

Aquest judici sobre uns fets que es van produir entre el setembre i l’octubre de 2017 té moltes connotacions polítiques, socials i lògicament també judicials, així com un gran impacte social. Això, unit al fet que sigui públic, atorga encara una responsabilitat afegida als qui realitzen la seva feina professional amb la toga. Segueixen les declaracions dels testimonis, amb molts elements de debat i reacció social. Després de la prova testifical, arribaran la pericial (els autors d’informes tècnics encarregats per les parts o pel jutge instructor per demostrar o tombar els indicis contra els acusats) i la documental, amb la reproducció a la sala de tots els documents que presenten les parts, incloent-hi vídeos. Finalment Fiscalia, acusació i defenses emetran els informes amb les pròpies conclusions. També es preveuen noves declaracions finals dels acusats. Estem davant un judici qualificat de moltes maneres però que, en qualsevol dels casos, tindrà una evolució i un final, encara molt incert.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET