Ràdio Estel
Jordi Mondragón, Jaime Moyà i Miquel Ramon, aquest divendres en 'El Mirador', a Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
"Treballava de psiquiatre, Déu em va cridar i vaig deixar-ho tot"
El seminarista Jaime Moyà, en conversa amb el diaca Jordi Mondragón i el formador Miquel Ramon, diu que el sacerdoci pot donar la felicitat
@IgnasiMiranda 15/03/2019

Jordi Mondragón, seminarista de la diòcesi de Sant Feliu ja ordenat diaca, Miquel Ramon, formador del Seminari Conciliar de Barcelona, i Jaime Moyà, seminarista de tercer curs, han parlat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, de sacerdots i diaques, uns servidors de l’Església que necessiten redefinir-se també socialment. Amb motiu del Dia del Seminari, aquest any amb el lema ‘El Seminari, missió de tots’, han comentat la qüestió de la formació dels preveres i el servei que fan a l’Església, així com la situació actual de les vocacions i de tota l’acció dels creients, començant per les seves famílies, per estimular respostes generoses. Miquel Ramon ha assegurat que "el Dia del Seminari és una ocasió per fer visible la necessitat real que hi ha en la nostra Església, que hi hagi preveres, perquè està envellida i amb escassetat de vocacions". En la mateixa línia, ha recordat que "això s'ha de donar a conèixer i visibilitzar, no només com una estratègia vocacional, sinó per fer veure la gent que es necessiten pastors per conduir les comunitats".

Jaime Moyà ha explicat que va treballar "com a psiquiatre de nens i adolescents, durant uns quants anys, entre els anys 2007 i 2015 a l'Hospital Clínic", però tot va canviar a la seva vida. "Déu em va cridar i vaig deixar-ho tot", ha dit. El seminarista ha admès que aquesta crida "no sempre és fàcil d'explicar, però es veu durant la vida un desig de canviar la vida perquè hi ha una cosa que és millor i s'hi pot trobar la felicitat i el sentit, en aquest cas amb el sacerdoci". Per la seva banda, Jordi Mondragón ha destacat que "el diaca és el servidor, qui es troba atenent les necessitats de la comunitat, del poble, en aquest cas a Sant Vicenç dels Horts, alhora que acompanya la gent i assumeix la missió d'evangelitzar i portar la Bona Nova, confiats en el Senyor gràcies a la pregària".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 15 de març.

La credibilitat de l’Església ha estat sovint desafiada al llarg de la història, però ara de manera especial pels casos que s’estan coneixent d’abusos a menors comesos precisament per sacerdots i religiosos. Davant aquesta dura realitat, el Papa i les estructures eclesials estan reaccionant per consolidar un canvi cap a la transparència, la tolerància zero i un treball incansable per eradicar aquests comportaments criminals. Activitats d’aquests dies i la col•lecta de diumenge: Portes obertes al Seminari de Terrassa, aquest dissabte matí i tarda, i vetlles al mateix centre, situat a Valldoreix, i també al Seminari Conciliar de Barcelona. Diumenge a les 17.00h a la Basílica de la Sagrada Família, seran ordenats sis nous diaques seminaristes de l’arxidiòcesi de Barcelona.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET