Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Estem en un moment d'excepció política"
Joan Josep Nuet, número 4 a la llista d'ERC al Congrés dels Diputats, afirma que el diàleg és l'única solució per resoldre el problema català
Redacció 20/03/2019


El fins ara diputat al Parlament de Catalunya per Catalunya en Comú Podem i líder d'Iniciativa i Esquerra Alternativa, Joan Josep Nuet, ha decidit passar a formar part de la plataforma Sobiranistes (escisió de CatComú), molt crítica amb la posició equidistant dels comuns en relació amb el procés independentista. Al mateix temps anirà com anúmero 4 a les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés a les eleccions generals del 28 d'abril. En els propers dies farà pública la decisió de si abandona la direcció d'EUiA.Deixar CatComú ha generat molta polèmica. Jessica Albiach, presidenta dels Comuns, ha considerat que la decisió de Nuet es deu a criteris exclusivament personals i partidistes. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb l'encara líder d'EUiA. "Davant la situació política que hi ha a Espanya la millor solució és la república catalana enfront d'unes dretes i una part dels socialistes que van fer president a Mariano Rajoy en el seu dia.Cal diàleg per trobar una sortida entre Catalunya i la resta d'Espanya.L'única solució és el diàleg i no judicialitzar un problema polític com han fet el Partit Popular i Ciutadans." Que hi hagi dirigents sobiranistes a la presó és molt greu i no és pot passar per alt." Nuet ha dit que per plantar cara a l'auge de l'extrema dreta "Cal anar tots els independentistes i els que no ho són, units amb l'objectiu de combatre idees que avalen el retrocés en drets civils fonamentals, el dret a decidir o el dret a pensar diferent".

D'aquesta manera el dirigent polític continuarà defensant el diàleg com a solució política, i ho farà des de Sobiranistes al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats amb ERC.

Un repàs al judici del procés sobiranista

Al programa també s'ha parlat dels 30 anys d'historia del Saló de l'Ensenyament amb Nati Cabrera, professora d'Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya. Amb Eulogi Broto, jurista i professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Catalunya, s'ha fet una pinzellada a la divuitena sessió del judici als líders independentistes.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET