Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"És complicat fer arribar ajuda humanitària a segons quines zones de Moçambic"
Iñigo Vila, director d'Emergències de la Creu Roja, afirma que l'entitat s'ha abocat en ajudar als habitants de Moçambic
Redacció 21/03/2019

Devastació i mort és com es pot qualificar el pas del cicló Idai pel Sud de la costa africana de l'Índic, on els últims dies ha colpejat de ple Moçambic, Zimbàbue i Malawi. Qui n'ha sortit més mal parat ha estat Moçambic, on ja es parla de la pitjor tragèdia natural que ha patit el país amb un balanç d'unes 300 víctimes mortals així com centenars de desapareguts i milers de persones que han hagut de buscar refugi fora de casa seva en llcs elevats per mantenir-se lluny de l'aigua. El balanç de les pèrdues és encara provisional i el recompte és fa molt lentament. Les inundacions han afectat una enorme superfície i el nivell de l'aigua encara és massa alt. El país es troba incomunicat en molts punts per la devastació que ha provocat l'aigua en la seva xarxa viària.


Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat amb Iñigo Vila. "La situació és desesperant i l'aigua ha destrossat pràcticament tot i fer arribar ajuda humanitària resulta molt complicat. El més bàsic és fer arribar medicaments, potabilitzar l'aigua, i intentar que molts habitants puguin tornar a casa seva malgrat les dificultats que això implica". La Creu Roja Espanyola que és una institució humanitària de caràcter voluntari i d'interès públic, s'ha abocat en Moçambic, Zimbàbue i Malawi. Per ajudar es pot fer un donatiu a les diferents sucursals bancàries on hi té compte corrent l'entitat o accedint al web cruzroja.es.

Un repàs al judici contra els líders independentistes i a l'últim setmanari de la revista Catalunya Cristiana

Al programa també s'ha parlat de l'última sessió del judici del procés sobiranista amb Guillem Solé, Magistrat del Jutjat de Primera Instància número 1 de Barcelona. Amb Carme Munté hem fet una pinzellada a la darrera publicació de Catalunya Cristiana.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET