Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"La bicicletada es fa el 3 de juny"
Albert Garcia, portaveu d'Amics de la Bici i Coordinadora Catalana d'Usuaris de Bicicleta, afirma que Barcelona ha de millorar molts aspectes, en relació a les bicicletes
Redacció 25/03/2019

Ahir es va celebrar a la ciutat de Barcelona la festa de la bicicleta al carrer. Un esdeveniment que pretén convertir-se en una jornada cívica i participativa oberta a tota la ciutadania per fomentar l'ús de la bicicleta. El circuit es va iniciar al carrer Aragó fins a arribar a la plaça Espanya. És una jornada anual dedicada a la bicicleta i als amants d'aquest vehicle de dues rodes. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb el portaveu d'Amics de la Bici i Coordinadora Catalana d'Usuaris de Bicicleta, Albert Garcia. "Aquest any no hem volgut participar de la bicicletada perquè considerem que des de l'Ajuntament de Barcelona durant aquesta legislatura no s'han fet les coses prou bé en relació amb la gestió de les bicicletes. "Cap ciutat del món està preparada perquè hi puguin circular els vehicles de dues rodes i Barcelona no n'és una excepció. "El problema és que no es respecten prou les bicicletes que circulen per la ciutat i per la resta de carreteres catalanes i espanyoles. "A Barcelona un dels problemes és la quantitat de cotxes que hi circulen i que contaminen." Des de fa ben poc el patinet és un altre dels vehicles que més s'està utilitzant per desplaçar-se per la ciutat. És un vehicle que pot arribar als 40km/h i comparteix el mateix carril que els ciclistes.


L'Ajuntament té previst aplicar noves normatives per regular l'ús de la bicicleta a causa dels accidents que s'han anat produint a l'interior de la ciutat. Des de diferents col·lectius de ciclistes es demana que es respectin aquests vehicles tant en vies urbanes com en vies interurbanes ja que darrerament s'han produït molts accidents mortals en diferents carreteres catalanes.

Teatre, i una pinzellada a la llengua catalana

Al programa també s'ha parlat del Dia Mundial del Teatre i de les activitats que es duran a terme durant el dia d'avui, amb Toni Albadalejo, vicepresident de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya. Amb Daniel Ruiz Trillo, professor de català de l'Institut Angeleta Ferrer de San Cugat del Vallès, s'han descobert noves curiositats sobre la llengua catalana a l'espai Truc Curt.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET